Tips voor mooier haar

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Een ’bad hair day’ kennen we allemaal wel, maar het is ook mogelijk dat we echt niet weten wat aan te vangen met ons kapsel. Wij geven je enkele tips van ervaringsdeskundigen.

We zetten vier tips op een rijtje die je alvast een eind op weg helpen naar een kapsel waar je je goed bij voelt!

1. Kies niet voor een pony die je ziet bij kleine meisjes, zo eentje die het hele voorhoofd bedekt. Ze passen sowieso niet bij de rest van je kapsel en zijn enkel schattig bij kindjes. Ze zijn nooit mooi, sexy of aantrekkelijk bij volwassen vrouwen.

2. Kies nooit voor pikzwart haar want het maakt je gezicht erg hard en doet je er soms zelfs clownesk uitzien. Een paar keer per jaar enkele highlights toevoegen aan je basiskleur, kan vaak al een hele verbetering zijn. Maar het beste raadpleeg je een kleurenspecialist: de kans is groot dat die betere ideeën heeft dan jij.

3. Laat je grijze uitgroei niet te lang worden. De hype van uitgroei is mooier bij jongere vrouwen, en dan nog ... De hele reden van een haarkleuring is toch om je grijze haarwortels te verbergen, nietwaar ... ? Er bestaan ook speciale sticks waarmee je je haarwortels kan bijkleuren. Vraag raad aan je kapper!

4. Je haar in een korte, mannelijke coupe laten knippen brengt je leeftijd alleen maar meer op de voorgrond. En dat hebben we niet echt nodig. Een betere oplossing kan zijn om met je kapper te praten over een kapsel dat onderhoudsvriendelijker is. En dat is niet noodzakelijk een kort kapsel.

Succes ermee!

Bron: Huffington Post