Actualiteit - Fiftytoo.be

Tips & Tricks: Vijf tips voor een frisse(re) adem

[13/10/16]

Een onfrisse adem, halitose, is een vervelend iets en soms heb je het zelf niet eens in de gaten. Wij geven je vijf tips voor een frisse (of frissere) adem. 1. OntbijtOntbijten is erg belangrijk. Best start je met een glas water en daarna - bij voorkeur vast voedsel - iets te eten. Een slechte adem wordt erger als je maag leeg is. Hetzelfde geldt voor een droge mond, dus voldoende drinken is de boodschap. De vorige avond veel knoflook gegeten? Peterselie kan de vervelende geur onderdrukken.


2. Een propere tong


Witte aanslag op je tong wordt veroorzaakt door achtergebleven voedselresten. Die aanslag zorgt vaak voor een slechte adem. Een muntje of kauwgom brengen tijdelijk soelaas, maar een tongschraper om je tong regelmatig te reinigen is een veel betere oplossing.


3. De tandartsRegelmatig poetsen, flossen en je tong reinigen, maar toch nog last van een slechte adem? Misschien heb je wel een gaatje of ontsteking. Bezoek twee keer per jaar de tandarts voor een controle.


4. Andere oorzaken


Wanneer de oorzaak niet in je mond ligt, kan er sprake zijn van een ontsteking je maag of keelholte. Ga zeker naar je huisarts!

5. Leef gezond


De geur van je adem wordt negatief beïnvloed door koffie, alcohol en sigaretten. Hoe gezonder je eet en drinkt, hoe beter jij je zal voelen én hoe minder last van een onfrisse adem je ondervindt.


© Fiftytoo.be