Actualiteit - Fiftytoo.be

Dames, je seksleven verbetert vanaf je vijftigste!

[25/04/13]

Auteur en feministe Suzanne Braun Levine schreef vorige week een stuk voor Huffington Post dat we jullie toch niet willen onthouden. Vrouwen van vijftig en ouder hebben namelijk een geweldig seksleven. Verschillende recente studies hebben - niet tot onze verbazing - aangetoond dat veel vrouwen boven de vijftig een goed, zelfs geweldig, seksleven hebben. Sommigen beweren zelfs dat ze de beste seks van hun leven hebben. Eén van de studies onderzocht 'seksuele activiteit, verlangen en bevrediging' bij vrouwen tussen 40 en 67 jaar. Uit de studie bleek dat de meerderheid onder hen tevreden is over hun seksleven en dat het aantal zelfs proportioneel steeg met de leeftijd.

Braun Levine sprak zelf met honderden van die vrouwen in het kader van haar meest recente boek "How We Love Now: Women Talk About Intimacy After 50" en geeft in het artikel acht goede redenen waarom we zo'n geweldige seks hebben naarmate we ouder worden:1. Je kan seks scheiden van voortplanting

Je kan niet anders, want je bent niet meer in staat om zwanger te worden. Seks kan nu gewoon iets zijn om van te genieten, net als een partijtje tennis of een etentje met vriendinnen (maar dan nóg leuker!)2. Je kan seks scheiden van liefde


Natuurlijk is het altijd al mogelijk geweest om seks te hebben met iemand waarvoor je geen liefde voelde, maar veel vrouwen die opgroeiden in de jaren vijftig en zestig hebben jaren geïnvesteerd in het najagen van romantische mythes waarin seks, liefde en het huwelijk één geheel vormen.
Die vrouwen zijn nu single (weduwe, gescheiden of gewoon nooit getrouwd) en voelen zich af en toe eenzaam. Ze gaan dus even goed op zoek naar puur plezier als naar een duurzame relatie. In deze levensfase, de 'tweede volwassenheid' willen vrouwen vaak ook niet alle verplichtingen die bij een vaste relatie komen kijken en gaan ze voor een 'friend with benefits' of gewoon voor goeie seks.3. Seks is niet langer een 'zonde'

Vanaf de menopauze hebben we het wel gehad met het 'brave meisje' in ons. Suzanne Braun Levine noemt het de 'F**k You Fifties'. Als een vrouw zichzelf hoort zeggen "Het kan me niet meer schelen wat de anderen denken", weet ze dat ze het meent. Misschien voor het eerst in haar leven heeft ze geen goedkeuring meer nodig voor haar persoonlijke keuzes.


4. Je bent bereid 'What the f**k' te zeggen

Al leren vrouwen meer en meer te gaan voor wat ze willen, op seksueel vlak weten ze vaak niet wat dat precies is. Wetende dat vrouwen vaak een beperkte seksuele voorgeschiedenis hebben, het aantal beschikbare partners kleiner wordt en ze met de jaren meer risico nemen, lijkt het alleen maar logisch dat ze nieuwe dingen, standjes en partners uitproberen. Voor sommigen onder hen kan dat zelfs een partner van een ander geslacht dan voordien zijn.


5. Eindelijk van de hormonale roller coaster

De maandelijkse hormonale cyclus waaruit emotionele instabiliteit voortvloeide is niet meer. Alles gaat dus een pak vlotter nu ....


6. Je ontdekt nieuwe wegen naar een orgasme


Omwille van de onvermijdelijke fysieke beperkingen omwille van de veranderingen in de vagina en eventuele problemen bij de partner, zijn koppels genoodzaakt om nieuwe manieren te vinden om elkaar te bevredigen. Veel vrouwen ontdekken zo nieuwe, betere en meer opwindende manieren om klaar te komen.

7. Het glas is halfvol


Het is bewezen dat mensen met het ouder geworden meer genieten van het moment en zich minder aantrekken van de kleine probleempjes. Dat geldt zeker ook voor seks.

8. Viagra


Geen verdere commentaar!Op zoek naar inspiratie? Lees dan zeker dit artikel over de Kama Sutra!


Bron: Huffington Post / Suzanne Braun Levine

Meer weten :

Suzanne Braun Levine schreef verschillende boeken over liefde en seks bij vrouwen ouder dan 50:
http://www.suzannebraunlevine.com/books/© Fiftytoo.be