Actualiteit - Fiftytoo.be

Subsidie voor een traplift? Jazeker!

[16/11/12]

Het plaatsen van een traplift om langer in eigen huis te blijven wonen, vraagt geen grote verbouwing of aanpassingen. Is het dan wel mogelijk om subsidie hiervoor te krijgen ? Jazeker, er zijn zelfs verschillende regelingen. Het Vlaamse gewest heeft het meest uitgebreide aanbod. Het gewest geeft niet alleen zelf een premie, ook de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant hebben subsidieregelingen. Daarnaast doen diverse gemeenten een duit in het zakje met verbeterings- of renovatiepremies. Het aanpassen van de woning moet dan wel ten voordele zijn van een persoon met een handicap of een senior. Vaak zijn de premies cumulatief. Uitzoeken wat er bij u in de regio mogelijk is, kan dus meer steun opleveren dan u denkt.
Voor Walloniƫ en Brussel is het aanbod aan premies of subsidies zeer beperkt.


Let wel goed op wat de voorwaarden zijn voor u de aanvraag doet. Bij alle regelingenis de leeftijd eigenlijk al bepalend. Het gezinslid voor wie u de traplift nodig heeft, moet meestal minstens 65 jaar zijn. Vraagt u een premie aan voor een minder mobiel gezinslid, dan kan de erkenning als gehandicapte een voorwaarde zijn. Ook uw inkomen is van belang om in aanmerking te komen voor subsidie. Tot slot is het van belang om te weten hoe vaak u al een beroep heeft gedaan op een premie. Binnen een termijn van tien jaar bijvoorbeeld is drie keer wel het maximum.


Voor elke regeling kunnen de voorwaardenechter verschillen. Hoe komt u meer te weten? Begin uw zoektocht op internet. Voor Vlaanderen kan u meer informatie vinden op www.bouwenenwonen.be en www.premiezoeker.be . Natuurlijk kan u ook rechtstreeks naar uw gemeente gaan. Bij de dienst huisvesting zijn ze vaak goed op de hoogte van de mogelijkheden. Bovendien kunnen ze u vast helpen met het invullen van de papieren. Wanneer u een traplift bij Coopman Comfortlift koopt, zoeken de vertegenwoordigers gratis voor u uit of u in aanmerking komt voor subsidies.© Fiftytoo.be