Actualiteit - Fiftytoo.be

Heldere hemel

[17/02/12]

Tom Lanoye schreef 'Heldere hemel', een fictief verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten uit 1989. In de nadagen van de Koude Oorlog stortte een onbemand Sovjet-Russisch MiG-gevechtsvliegtuig neer in Bellegem bij Kortrijk. Een kleine gebeurtenis op het wereldtoneel, maar een noodlottig drama voor een familie. Toen de brandstof op was, stortte het vliegtuig neer op een woonhuis. In de brand die ontstond ontplofte de ammunitie aan boord van het vliegtuig. Een jongen van 19 jaar overleefde dat niet…

Lanoye schreef het boek voor de Boekenweek in Nederland, van 14 tot 24 maart. Bij de Boekenweek hoort traditiegetrouw een speciaal voor die gelegenheid geschreven boek, dat je gratis krijgt bij aankoop van een ander boek.

Ook bij ons ligt dit boek binnenkort als geschenk op de toonbanken van de boekhandels. Tijdens de Literaire Lente, van 14 tot en met 31 maart 2012, krijg je het boek cadeau bij aankoop van Nederlandstalige literatuur van minstens € 12,50 in de erkende Vlaamse boekhandel. Lanoye zal in die periode een tournee maken langs verschillende boekhandels om zijn boek voor te stellen en te signeren.

Foto: De omslag van het boek toont een infographic van het VRT-journaal van 4 juli 1989.© Fiftytoo.be