Voor het eerst oma of opa!

Terugkeren naar de lijst

Voor het eerst oma of opa, dat brengt wat emoties mee! Is jouw eerste kleinkind op komst (of net geboren)? Deel hier op het forum je ervaringen!

Kijk je mee naar de eerste echo's? Verklappen je kinderen het geslacht al? Ga je al op voorhand op cadeautjesjacht of wacht je op de geboortelijst? Of moet je nog wennen aan het idee en laat je alles maar een beetje op z'n beloop...

Welke namen krijgen de grootouders? Oma, opa, bomma, bompa, moeke, moemoe, vake, vava, bonneke, omi, ...? En ging het kiezen van die namen in overleg met allebei de families?

Laat eens weten wat je allemaal meemaakt in deze fantastische periode!

De eerste keer herinner ik me nog goed....mijn man had me juist verlaten na 44 jaar huwelijk en ik zat in een zware depressie.De kinderen waren op kerstdag bij mij en ik kreeg een omslagje als cadeau,ik dacht eerst een een brief of een centje.....maar wat bleek...er zat een echo in,ze waren zwanger.Ik weet nog hoe ik reageerde,wenend en blij om dit nieuw geluk dat op mijn weg kwam.Weg was de depressie... nu telde alleen dit kindje,mijn eerste kleinkind. En als kers op de taart vroegen ze me ook om meter te zijn van dit wondertje!! Toen er een lief klein meisje werd geboren met de naam Oona veranderde mijn bestaan!!Ik leefde voor haar en hield me recht aan haar,dankzij haar ziet de wereld er mooier uit,gelukkiger...Zij is intussen 7 jaar en mijn zonnetje in huis,een lief klein ding,ze logeert hier véél en mémé is haar dikste vriend! Ik zou ze niet meer kunnen missen.....Intussen heeft Oona nog een zusje bij...Elle 22 maand en heb ik nog een meisje Elise 5 maand bij mijn andere zoon !! Maar Oona ......die heeft dat speciale plekje in mijn hart!!!!(ps mijn 2 andere kleinkindjes zie ik ook graag hoor!!)

Hallo, ik ben Tonnie van Aar uit 's-Hertogenbosch.
Ik wordt in juli 2012 voor het eerst oma van onze zoon, de uitgerekende datum is 3 juli.
Ik heb wel een kleinzoon van onze pleegzoon, die heet Guido en is geboren op 26 oktober 2010.
Dit te hebben is geweldig, ik ben heel trots op hem, het is een schatje, ik zie hem helemaal als kleinzoon.
Mijn man is 19 februari 2007 overleden, die mag dit niet meer meemaken.
Maar nu wordt ik opnieuw oma, en dan bij onze zoon.
Ze hebben dit 3 weken geleden verteld.
Ik kreeg een pakketje met een boekje erin, het heet mijn kleinkind.
Ik was zo blij, dat ik moest huilen, wat bijzonder zeg, mijn zoon krijgt een kindje.
Maar besefte meteen dat mijn man dit niet mee zou maken, dat ik alleen zou staan.
Maar het is zo mooi, vandaag 5 december heb ik ze 2 rompertjes van Jip en Janneke gegeven en een mutsje met kousje voor meteen na de geboorte, en ze vonden het heel leuk.
Ik heb nog een zoon, die is pas 30 geworden en nog alleen.
Groeten omaTonnie

Even een up date van Oma Tonnie.
Met de kleine ukkepuk is alles goed.
Hij zit nu 10 weken bij zijn mama in de buik.
Papa en mama genieten met volle teugen van de zwangerschap en de komst van hun kindje, ondanks de misselijkheid, maar mama blijft er rustig onder, ondanks dat ze slecht kan eten, ze zegt, ik heb genoeg reserve, hij/zij kan genoeg meenemen van mij.
Maar ik zal toch blij zijn als ze weer goed kan eten, want ze heeft toch bepaalde voedingsstoffen nodig.
We kijken uit naar de tijd dat we weten of het kindje een hij of zij is.
groeten oma Tonnie

Dag trotse (toekomstige) grootouders! De kinderen en kleinkinderen kunnen maar tevreden zijn met zo'n betrokken mémé en oma. Geniet ervan!

Er is elke keer weer iets om naar uit te kijken. Een nieuwe echo, de eerste keer vasthouden, het eerste lachje, de eerste stapjes, de eerste keer naar school, ... Fantastisch! En grootouders kunnen dat met zoveel meer geduld meemaken dan de drukke mama's en papa's.

Benieuwd wie er nog ervaringen te delen heeft...

Ben een fiere toekomstige oma !! Ons eerste kleinkind word verwacht in juni !!! kan het bijna niet geloven dat ik dit zal kunnen meemaken !! Wat ben ik trots al waren de eerste zwangerschapsmaanden van mijn dochter zeer zwaar door een slechte combinatietest ! dan vruchtwaterpunctie en de eerste resultaten waren goed maar maandag krijgen ze pas al de resultaten door ! best spannend !! We hopen natuurlijk op goed nieuws !!!

Even nog laten horen dat we de volledige uitslag van de vruchtwaterpunctie gekregen hebben en de uitslag was goed !! Een hele opluchting !!!! zeer tevreden Groetjes omieke

Dag omieke, dat is goed nieuws! Dan kan je nu zorgeloos beginnen aftellen samen met je dochter en de rest van de familie.
Geniet ervan!
Lieve

Dag lieve oma's en opa's,

Het Magritte Museum deelt gratis tickets uit aan jonge ouders met een baby. Reden? BabyBjörn heeft het museum in de voorbije weken gratis babydragers geschonken, waardoor jij nu zelfs met je kleinste kleinkind naar het museum kan. Misschien leuk om iemand cadeau te doen? Of gewoon zelf met je kleinkind wat aan cultuur te doen?

Je moet enkel laten weten op http://www.facebook.com/BabyBjorn.be waarom jij die tickets zou moeten winnen.

HEB 2 DOCHTERS GEKREGEN........en dan mijn eerste kleinkind een zoontje,mijn geluk kon niet op.....het is nu 10 jaar geleden en het is bij 1 kleinkind gebleven,hij is een geschenk uit de hemel want zo lief,hij zegt mij dikwijls dat als ik stokoud ben hij gaat werken voor mijn boterhammetjes te betalen=zo schattig !!!! ik geniet ervan elke dag en dit jaar gaan we lekker op vakantie met ons tweetjes,heb ook al gerecheld voor als ik er niet meer zal zijn,hij op zijn 30 jaar nog eens naar de hemel zal kijken met misschien wel tranen in zijn ogen van dank. ik hou zoveel van hem !!!!!!! een ander kleinkind zal er nooit meer komen dat staat vast.

Andere discussies :

Opa helpt bij huiswerk