uit de impasse geraken

Terugkeren naar de lijst

Het onderwerp : ik ben ze beu, die ruzies van een oud koppel, vond ik zo gelijkend, dat ik via dit forum op zoek ben naar een oplossing. Is er iemand die ook in zo een situatie zit of heeft gezeten, en er is uitgekomen. Via psychotherapie : relatie- en sex therapeut geen adequate oplossing verkregen, Zijn er andere mogelijkheden of therapieen? Natuurlijk zal veel afhangen welk type conflikten er zijn, karakters enz... Veel praten en communiseren kan soms averechts of dikwijlks irriterend werken, veel meningen geven soms slechte invloeden enz... omgaan met negativiteit en ombuigen naar positieve energie die de relatie ten goede komen is een sleuteloefening maar in de praktijk zo moeilijk. Heeft iemand praktische ondervinding?

Heb jij het over ruzie met uw partner. Of bedoeld hier iets anders mee ?

Ja, het gaat over discussies die geen vergelijk krijgen, en dus als irritatie aankomen. Wanneer zo'n probleem met een derde ( relatietherapeut ) gevoerd wordt, dan moet ieder zich meer openstellen, om het probleem te begrijpen, en eventueel om in de toekomst de ruzie te vermijden. Doch in onze jarenlange relatietherapie werkte dit niet, en komt het probleem steeds terug. Het is zoals beschreven in het onderwerp. Ik denk dat het is zoals beschreven, te lang over hetzelfde discuteren is elkaar dood enerveren. Is het de aanpak van de relatietherapeut die niet adequaat is, of is het een dieper psycholisch probleem? vandaar dat ik de therapeut heb gesproken en een einde heb gemaakt aan de gesprekken. Kijken in de toekomst hoe het verder evolueert en dan zien we wel. Of heeft iemand een beter idee?

Ja Cobeke,als je na jaren begeleid bent geweest door een relatietherapeut en het nog steeds niet opgelost is, ligt volgens mij dan aan dat één van jullie twee niet wilt meewerken aan een oplossing. Ik denk dan in de eerste plaat aan je partner omdat jij hier op het forum aan andere mensen een oplossing vraagt. Ik had vroeger ook discussies met mijn partner en zijn toen ook naar een relatietherapeut gegaan. Maar na een tijdje voelde ik goed genoeg dat mijn partner niet meewilde en stopte ook de gesprekken. De volgende oplossing was dat we andere oorden gingen opzoeken om zo een nieuw leven te beginnen. maar na een jaar begon het terug en zijn we uiteindelijk gescheiden. ik wil u niet ongerust maken maar als het niet meer gaat ,laat AUB uw leven niet voorbij gaan ,door u steeds alle dagen op te winden in de discussies.Ik zeg u ook niet dat je van elkaar moet scheiden zoals wij het hebben gedaan ,maar ik kan u één ding zeggen ik voel mij nu 100% beter dan toen we samen waren.

Niet gemakkelijk zo'n beslissing nemen : kiezen tussen de cholera en de pest. Als ik een glazen bol had ...
De toekomst kan soms heel hard zijn. We zullen zien wat de toekomst brengt. Eerst wat laten bekoelen en dan zien we wel.
Toch bedankt voor je advies.

Dag Cobeke,

En hoe is het er nu mee ?
Is er al een verbetering in het zicht ?

Hallo, doordat ik mij ongeveer indezelfde situatie bevond , heb ik besloten om mijn ervaring met je te delen !!!!
Het is niet simpel om samen te leven ...ik laat veel dingen gewoon vallen , mijn man wil toch altijd gelijk halen (zegt hetzelfde van mezelf) iemand moet zwijgen of anders gaat het niet .
We zijn nu 52 jaar gehuwd !!!
Vroeger was ik heel ongelukkig , ik ken nu mijn eigenwaarde en blijf werken aan mezelf .
IK WENS JE VEEL STERKTE ....en Gods hulp !!!!
groetjes

Ik heb deze teksten gelezen en veel herkend. Ook wij hadden discussies en ergernissen. Als beiden een stevid karakter hebben kan het bijna niet anders , na 45 jaar huwelijk ken je eigenlijk alle hebbelijkheden hé. Maar sinds mijn man overleden is, einde februari, lijken die dingen zo onbelangrijk en nutteloos. Mooie tijd verspild. Er waren heel veel goede jaren hoor.. maar door zijn ziekte en financiële dingen was het verzuurd. Hij was meer dan 6 jaar ziek. Nu voel ik me schuldig over het geërger van toen. Misschien een schrale troost maar toch even vertellen.

je schuldig voelen dient voor niets , je deed niets verkeerd , geniet nu van je leven !!!!!

Stel je voor 32 jaar huwelijk.Zijn nu in relatie therapi. Reden man is sexueel niet te bevredigen. Hij plaatst nu advertenties in sex blad. Zo zal deze therapie niet veel uithalen, heb dit zelf ontdekt waar hij nu mee bezig is . Dit gaat toch te ver of niet? zeer boos weent

Andere discussies :

Hallo!