Kinderen onterven.

Terugkeren naar de lijst

Zoals ik in mijn intro vertelde wil ik mijn kinderen onterven. Ik heb de fut niet om het hele verhaal te doen.
Maar doet het er iets toe? Ik heb gezwoegd en geploetert voor dat beruchte appeltje voor tegen den dorst.
Ik moet dus vrij kunnen bepalen aan wie ik die zuurverdiende centjes wil overlaten als ik de kans niet meer
gehad heb om ervan te genieten.
En niet een derde.(heb twee kinderen). Maar alles.

Wij zitten met het zelfde probleem. Zou ook graag een uitkomst daar op hebben

Bedankt voor de reaktie.
Ik weet dat er bij de notarissen die vraag ook al gerezen is.
Misschien moeten wij ook eens een keer een mars op Brussel organiseren.
Maar dan moeten we wel met meer volk zijn dan ons tweetjes.

Gewoon alles opdoen! Je kan ook terug een lening nemen (op je reeds afbetaalde huis). En dat gewoon 'opsoeperen'. De dag dat je er niet meer bent, moeten je kids je huis verkopen om de lening terug te betalen aan de bank. En voila, er is niets meer over voor hen. En jij hebt ervan genoten.

Ze moeten gewoon die wet veranderen.Punt.

ik regel het voor mijn kleinkind en voor de rest probeer ik er van te genieten

een hypotheek nemen op je afbetaalde huis,een verzekering voor jouw kleinkind als je komt te overlijden(via de bank....je zet er een bepaalde som op,je hebt de interesten,maar je kleinkind is de berechtigde als je overlijd)......of je geeft alles aan de kerk of de staat per testament,dan hebben ze jaren nodig om te procederen !!!!!

je kan ook je huis op lijfrente verkopen en er blijven in wonen zolang je leeft,MAAR VERGEET NIET !!!!! dis alles is te doen zolang jullie met twee zijn,want eenmaal er een van jullie twee komt te overlijden kan je aan niets meer aan behalve aan het vruchtgebruik en de intresten daarvan mag je leven en in het huis mag je blijven leven........niet gemakkelijk allemaal maar eerlijk gezegd dood is dood en liever aan de kinderen dan aan vreemden of de staat of de kerk,een generatiekloof is er overal..........allez,sterkte !!!!!!

'k Zit met een soortgelijk probleem. Ofschoon ik bijna 59 ben wordt mijn opstandige dochter, die bij haar moeder leeft op 180 km van hier, binnen 4 maanden 18!!!
Zowel mijn ouders en ikzelf hebben elk een spaarboek geopend op haar naam toen ze net geboren was.
Ondertussen is ze reeds bij 2 scholen aan de deur gezet, staat ze gemeld bij de dienst "Bijzonder jeugdzorg", en doet ze niet de minste moeite om eens langs te komen, ... beloftes met hopen, maar als ikzelf niet naar ginder trek, wat de juffrouw interpreteert als een shopping-day, dan zou ik ze maar om de x jaren zien!
Mijn ouders en ik zouden dus maar wat graag een clausule vinden, zodat ze op haar 18de verjaardag niet al die duizenden euro's in haar schoot geworpen krijgt, maar dat we zelf kunnen bepalen wanneer de tijd rjip is.

Heb dus dringend GOEDE RAAD nodig!!!! IEMAND????

rap rap rap naar de bank voor ze 18 jaar is en alles afhalen nu het nog tijd is want eens 18 is het van haar.........zet de centen op uw naam en zie hoe alles verder loopt........je kan het haar later nog altijd geven.......idem voor uw ouders......ken zelf een geval=dochter van een vriend=heeft 25000 euro er doorgedraaid op nog geen jaar tijd........sterkte !!!

Andere discussies :