Even kennismaken

Terugkeren naar de lijst

het is altijd zo als een mens geen problemen heeft dat zijn er vrienden zat maar als het minder gaat dan zijn ze dun maar dat zijn de echte vrienden en niet de andere daar kom je nog wel achter

Beste Quincy,
Je hebt gelijk, dat is inderdaad de ervaring die heel wat mensen hebben. Er is daar echter maar één echt middel tegen: zelf proberen je eigen vrienden door dik en dun blijven steunen. We zijn allemaal maar mensen en laten ons jammer genoeg te dikwijls leiden door ons alledaagse beslommeringen. Toch weten we meestal uit ervaring dat vrienden en familie de enigen zijn die, als het er op aankomt, er echt toe doen. Laat ons dus goede vrienden proberen te zijn en als het niet lukt voor anderen er altijd te zijn voor jou, dan kan enige mildheid in je oordeel heel nuttig zijn voor het behoud van je vriendschap.
Groeten
Walter

hallo ik maak binnenkort iets heftig mee...binnen paar dagen weet ik of ik mijn zieke man een nier kan geven of niet...indien niet gaat dit heel triest zijn...kben blij dat ik dit eens kan opschrijven...

Zespri, hou ons op de hoogte van de evolutie, ik duim dat het goed mag komen. Ook al weet ik weinig van jouw situatie, het lijkt me erg stresserend om te wachten op nieuws over de gezondheid van wie je lief is. Maar ook als het nieuws minder goed zou zijn zal je behoefte hebben van mensen die je willen steunen.
Hou je goed we houden jouw in het oog.
Walter

Hoi Zespri,

Ook van mij heel veel sterkte gewenst...en natuurlijk een positieve uitslag hé...

Ik hoop voor jullie beiden dat jullie, na de operatie, een zonnige en zorgeloze toekomst tegemoet gaan met z'n beidjes.

Birdy

Hi Quincy,

Het is een waarheid als een koe wat je zegt over "vrienden" in slechte tijden...in goede tijden lopen ze je deur plat, maar heb je ze nodig, al is het maar voor morele steun dan is het verbazingwekkend hoeveel van die "vrienden" plots niet meer te bespeuren zijn
Ook ik heb bar slechte tijden meegemaakt, veel "vrienden" zijn toen achterwege gebleven, maar de echte boden spontaan hulp aan en zijn tot op heden nog altijd "echte vrienden".
Een mens heeft in zijn leven veel kennissen maar weinig echte vrienden, maar veel heb je er ook niet nodig hé.

Birdy

Beste allemaal. Ik ben al 68 jaar geworden-en op het einde van November 69 - het is ook niet te geloven.Ik ben met een Vriendin - zoon - 2 kleinkindjes. Tot morgen.Hou je allen wel in je vel. Van:JP (of:JP8352).

[pas en ligne]
guy

dit heb ik ook mee gemaakt toen mijn vrouw ziek was,er kwam niemand meer,nu is ze al 17 jaar overleden en ik ben alleen achter gebleven met een gehandicapte zoon,zonder vrienden is de dag toch wel lang.
groetjes guy

Beste allemaal;

Het woord "Vriend" wordt te pas,en te onpas gebruikt. Ik veronderstel dat deze tijd de mensen niet meer van "Kameraden" spreken.Neemt nu:bij Facebook.Daar wordt de eerste de beste "Vriend" genoemd.Ik heb ten hoogste enkele Vrienden.Maar of die wel "ehte Vrienden" zijn,daar ben ik nog niet zo zeker van.Ik moet er wel bijzeggen dat we wel te ver van elkaar wonen.De ene woont in Gent - en de andere in Nederland; dus...... Ikzelf heb geen vervoermiddel,dus is er geen sprake van "ik rij eens even tot bij hen.Straks kom ik wel even terug.De poetsvrouw komt binnen.Mvg:van JP 8352.

Ja het woord vriend is een begrip maar weinigen zijn gezegnd zich echt vriend te noemen. ZElf vertrouw ik nog weinig mensen, ben al een paar keer verkeerd benaderd geweest en bedrogen uitgekomen.Mensen deinzen er niet vor terug van een goed hart te profiteren. Zelf heb ik nu 1 heel goede vriendin zij is te vertouwen.We kunnen alles tegen elkaar vertellen, vreude en verdrietjes. We delen het met elkaar en dat is me heel dierbaar . Dze morgen nog gaf ik een glimlach aan een vrouw die me paceerde, ze keek me aan alsof er een bom ontploft was. Mag een mens dan al geen goede dag meer zeggen??? Het beste allemaal en een fijn weekend gewenst.