[+] een event toevoegen
Museum Plantin-Moretus
Omschrijving : Museum Plantin-Moretus

Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw.

In 1555 richtte de Franse drukker Christoffel Plantin zijn vermaarde drukkerij-uitgeverij op. Ruim 300 jaar hielden zijn opvolgers -de Moretussen- de Officina Plantiniana in stand.

In 1876 werd het als museum opengesteld. Het woningbedrijf bewaart tot vandaag typografisch materiaal, een bibliotheek, kunstvoorwerpen en een indrukwekkende grafische collectie.

Het museum biedt een overzicht van de boekdrukkunst van de vijftiende tot de achttiende eeuw. De volledig uitgeruste drukkerij bezit de oudste drukpersen ter wereld (van omstreeks 1600).

Daarnaast bevat de statige patriciërswoning stijlkamers gestoffeerd met wandtapijten, goudleer, schilderijen (onder meer van Rubens), sculpturen, aardewerk en porselein.

Het Prentenkabinet verzamelt prenten en tekeningen van Antwerpse meesters van de zestiende eeuw tot vandaag.

Het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet werd in 2005 erkend als UNESCO-werelderfgoed en was het eerste museum ter wereld op deze lijst.

Eind september 2016 opende het volledig vernieuwde museum.

Bezoekers kunnen zich laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionaire uitgever Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Prijs

> 65 jaar: € 6

Openingsuren

Van Dinsdag tot Zondag - 10:00 - 17:00

Plaats van het event :
Antwerpen
Museum Plantin-Moretus - Vrijdagmarkt 22 - 2000 Antwerpen,
2000 ANTWERPEN

Tel : +32 3 221 14 50

Web site :
http://www.museumplantinmoretus.be/nl

Naar een vriend sturen >