Zweetluchtje?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Je hebt net gedoucht, maar hebt het gevoel dat je een half uur later alweer onaangenaam ruikt? Botox kan helpen!

Transpiratievocht is van nature geurloos, maar kan vies ruiken als het in contact komt met bacteriën. Het is normaal dat bacteriën op de huid of in kleding zitten. Maar de ene persoon heeft andere bacteriën op de huid dan de andere. Dit is de reden dat sommige mensen sneller stinken. Bij het voorkomen van transpiratiegeurtjes is een goede hygiëne van groot belang.

Tips tegen zweten

- Sommige stoffen kunnen ervoor zorgen dat je sneller transpireert. Synthetische stoffen bijvoorbeeld zorgen voor een nare zweetlucht. Als je dit graag wilt voorkomen kun je het beste voor een stof gaan die zweet absorbeert, zoals katoen of linnen.

- Wat veel mensen niet weten is dat voeding een grote rol kan spelen als het gaat om een zweetlucht. Daarom hier een handige tip: probeer gekruid vlees en rode pepers zo veel mogelijk te vermijden. Dit eten laat namelijk je hart sneller kloppen, en om je weer af te koelen gaat je lichaam automatisch zweten. Ook wanneer je frisdrank drinkt, krijgt je lichaam een suikerstoot die het niet anders kan verwerken dan door te zweten.

Botox kan helpen! Sommige mensen hebben last van overmatig zweten. Nieuw zijn de botoxbehandelingen tegen ranspiratie. Door injecties met botox worden de zenuwuiteinden van de zweetklieren geblokkeerd, waardoor deze geen zweet meer kunnen produceren. Een nagenoeg pijnloze behandeling, waarvan het effect zes tot twaalf maanden aanhoudt.

Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde spier- of zenuwaandoeningen mogen niet behandeld worden. Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van Botuline toxine bij anti-transpiratie behandelingen.

Voorafgaande aan een behandeling dient u uw oksels 1 week voor behandeling scheren of vlak voor behandeling tonderen op de kortste stand.

De prijs van een behandeling, die niet wordt terugbetaald door de ziekenkas, varieert sterk: van 200 € tot meer dan 900 € voor beide oksels.