Zout is slecht voor je hart

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Gemiddeld nemen wij zo’n 9 gram zout per dag op via onze voeding. Wist je dat we er eigenlijk maar 6 zouden mogen opnemen? Het ligt niet alleen aan onszelf, ook de voedingsproducten gaan in de fout. Sommige bereide maaltijden bevatten 3 of 4 gram zout, dan ben je snel aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid uiteraard.

In Australië gaan stemmen op om bij wet een maximum zoutgehalte vast te leggen. Volgens hen kan je zo vaak mogelijk proberen mensen te waarschuwen niet te veel zout te gebruiken, ze doen het toch niet. Voorlopig zit de wet er nog niet in, eerst willen ze proberen de consument vrijwillig te overhalen.

Wist je dat één op vijf hartziekten door een teveel aan zout komt? Ook een hoge bloeddruk is dikwijls een gevolg van te veel zout. Wij eten nu eenmaal graag met "smaak", dus misschien zouden we dat zout wel heel erg missen. Daarom gingen wij op zoek naar een smaakvol, maar gezonder alternatief.

Sojasaus is een uitstekende vervanger voor zout. De smaak blijft lekker, maar bijvoorbeeld zout vervangen door sojasaus in een dressing, krijg je tot 50 procent minder zout binnen.

Meer info over hartziekten: www.hartziekte.be

Meer info over soya: www.soya.be