Zoomit, online facturen betalen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Doe jij je overschrijvingen al met de computer? Heeft internetbankieren voor jou geen geheimen meer? Heb je dan ook Zoomit al ontdekt?

Wat is Zoomit?

In het programma dat je gebruikt voor internetbankieren, is Zoomit een extra dienst. Deze dienst laat je toe om facturen elektronisch te ontvangen, rechtstreeks in je bank-toepassing. Met Zoomit is het heel eenvoudig om facturen te betalen: met een klik van de muis is je overschrijvingsformulier klaar, met het juiste bedrag, het juiste rekeningnummer en adres, de juiste gestructureerde mededeling, …

Hoe werkt het?

Om je facturen via Zoomit te ontvangen, is het eerst en vooral nodig dat het bedrijf dat de facturen verstuurt de Zoomit dienst gebruikt. Heel wat bedrijven doen dit vandaag: Telenet, Electrabel, Mobistar en heel wat andere.

Verder moet je pakket voor internetbankieren met Zoomit kunnen werken. Bij de meeste banken is dat het geval (BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius, ING, Fintro, …).

Het enige wat je zelf moet doen, is aangeven van welke bedrijven je de facturen via Zoomit wilt ontvangen. Hiervoor moet je eenmalig een paar stappen doorlopen in je toepassing voor internetbankieren. Eens dat gebeurd is, zal je alles in je bank-toepassing ontvangen, kunnen opvolgen en zeer eenvoudig kunnen betalen.

Je krijgt trouwens ook telkens een e-mail die je verwittigt dat er een factuur is aangekomen: een handig signaal, zodat je niet elke dag je pc banking moet opstarten.

Loonbrieven

Ook je loonbrief kan je via Zoomit ontvangen. Op die manier vermijd je papierwerk en is je klassement van loonbrieven steeds geordend en actueel. Check dus of jouw werkgever met Zoomit werkt.

Sociale secretariaten en interimbedrijven zoals Partena, t interim, sd Worx en anderen bieden dit in elk geval aan.

Is het de moeite waard?

Het vraagt een kleine inspanning om gestart te geraken met Zoomit (bedrijven toevoegen, …) maar eens dat gebeurd is, helpt het je om zeer eenvoudig je facturen te betalen. Geen geknoei meer met het overschrijven van de gestructureerde mededeling, altijd het juiste rekeningnummer ingevuld, …

Na verloop van tijd zal je willen dat al je facturen via Zoomit zouden komen…