Zomerse zweetvoeten

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

In de zomer lijkt het nog erger; zweetvoeten. Hoe kom je er van af?

Je kinderen of kleinkinderen wijzen je er voortdurend op; je kan geen sokken aan in je zomerse schoenen. ’Ja, maar’, probeer je nog, ’Het begint zo te stinken. Ik krijg zo’n zweetvoeten...’

Enkele oplossingen tegen zweetvoeten (en waarom je wel sokken kan dragen in je zomerse schoenen):

1. Het kost maar 5 seconden van de dag om sokken aan te trekken en er zijn genoeg korte sokken op de markt om ze te verdoezelen in die zomerse schoenen. Al is dat voor sandalen wat moeilijker en misschien ook net niet nodig ;)

Sokken absorberen het zweet van je voeten. Als je geen sokken draagt, moet het zweet ergens anders worden opgevangen. Het komt terecht in je schoenen waardoor er in de schoenen een naar geurtje zal onstaan. En met die schoenen ga je dan beter niet op zoek naar nieuwe schoenen...

2. Sokken vermijden een droge en gebarsten huid. Door het continu wrijven van de voeten langs de schoen krijg je een droge huid. Sokken lossen dit probleem grotendeels op.

3. Een wisselbad kan ook erg goed helpen. Het helpt de doorbloeding van de voeten goed te houden en de voeten dus niet te koud of te warm te laten worden. Dit werkt als volgt. Hou 10 seconden je voeten in warm water. Hou ze daarna 3 seconden in koud water. Herhaal dit enkele keren. Droog ze nadien goed af en ga een halfuurtje met de voeten omhoog zitten.

4. Er ontstaat, in schoenen die je zonder sokken draagt, een broeiplek voor schimmels waar sporen zich makkelijk kunnen uitbreiden. Sokken kun je in de hete was gooien en blijven de schoenen zo goed als ongedeerd. Maar als de schimmels al in de schoenen zitten, zullen ze terug blijven komen op je voeten.