Zomer in je kleerkast: weg met oude spullen!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Laat het eens goed waaien in je garderobe!

Je kast hangt vol met kleding die je niet meer draagt? Tijd om er afscheid van te nemen! Want een minder volle kleerkast helpt je niet alleen sneller te beslissen, je draagt op die manier ook wat je echt mooi vindt en je voelt je er beter door in je huid!

Geef ze weg aan je kleinkinderen of aan een goed doel

Ook als jij niet meer blij bent met je kleding, dan heb jij vast wel vriendinnen of kleinkinderen die jaloers zijn op jouw kledingkast. Waarom hen niet gelukkig maken met een paar oude designerstukken? Laat je kleinkinderen eens rustig in je kast snuffelen en allerlei zaken uitproberen. Wedden dat ze een verrassend goede smaak hebben en jouw oude lievelingstukken - die je vandaag niet meer aantrekt - uitkiezen?

Je kan de oude kledingstuken ook aan een goed doel schenken. Denk bijvoorbeeld aan de Oxfam-winkels, de kledingcontainers op straat van Wereldmissiehulp of de Kringwinkel.

Maak er wat nieuws van

Kan je nog geen afscheid nemen van dat ene lievelingsstuk, ook als je het niet meer aantrekt? Geef dat lievelingsstuk dan een tweede leven! Tegenwoordig bestaan er allerlei kleuren textielverf, waarmee je kleding kunt verven; gewoon door ze in de wasmachine te gooien. Je kan er ook enkele stenen op naaien of en andere manier vinden om je kleding te pimpen.

Denk je dat je kleding nog wel wat waard is?

Verkoop het! Bijvoorbeeld via E-Bay of aan een tweedehandswinkel in de stad. Zo kun je van dat geld weer nieuwe outfits kopen.