Zo verbrand je calorieën in de winter

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De feestdagen zijn achter de rug en de goede voornemens zijn gemaakt. De meesten onder ons willen de overtollige feestkilootjes kwijt en wij geven je met plezier enkele winterse tips om calorieën te verbranden. Nu is het enkel wachten op sneeuw ...

Sneeuwballengevecht

Ga met de kleinkinderen de sneeuw in en verbrand tijdens een sneeuwballengevecht van een kwartiertje meer dan 130 calorieën.

Schaatsen

Ga naar de schaatsbaan, huur een paar schaatsen en verbrand calorieën op een plezierige manier. 45 minuten schaatsen: 350 calorieën verbrand!

Sleeën

Een uurtje met de slee van de plaatselijke helling naar beneden zoeven, gevolgd door de inspanning van het opnieuw naar boven klimmen: 400 calorieën verbrand!

Sneeuwengelen maken

Niemand heeft nog exact berekend hoeveel calorieën je verbrandt bij het maken van je eigen sneeuwengel, maar onthoud wel dat je met lachen een calorie per minuut verbrandt. Doe dus gerust een beetje gek in de sneeuw!

Sneeuwpop maken

Eerst moet je de nodige sneeuw verzamelen, daarna moet je een stuk stappen en goed duwen om de sneeuwbal groot genoeg te maken en daarna komt er best wel wat gewichtheffen aan te pas om alles op zijn plaats te krijgen. Niet verwonderlijk dus dat je tijdens een uurtje sneeuwpop maken tot 285 calorieën verbrandt ....

Hout hakken

Meer brandhout nodig? Houtblokken klieven is een hele klus, maar je verbrandt wel bijna 150 calorieën als je er twintig minuten mee bezig bent...

Sneeuw vegen

Ok, je kan de sneeuw ook weg blazen, maar door te vegen, heb je een goeie workout. Een half uurtje je oprit of stoep sneeuwvrij maken en je hebt al meer dan 200 calorieën verbrand én je armspieren zijn weer getraind. Doe het wel voorzichtig zodat je je rug niet bezeert.

Bron: Huffington Post Beeld: iStockPhoto