Zo knoop je de eindjes makkelijk aan mekaar!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Tips om de eindjes aan elkaar te knopen zijn altijd handig dus we proberen je hier weer wat inspiratie te geven.

Word "mystery shopper"

Je kende misschien al het systeem van consumentenvergaderingen. Het wordt echter interessanter om als mystery shopper een aantal diensten uit te testen.

Het principe is eenvoudig: je kan incognito een dienst uittesten en je mening erover geven. Gratis in een hotel overnachten, een restaurant uittesten of de trein nemen, dat is jouw job!

Het is dan jouw taak om te waken over de kwaliteit van de dienstverlening; Word je vriendelijk onthaald? Heb je lang moeten wachten? ...

Je moet natuurlijk wel zorgen voor de evaluatie: je vult een vragenlijst in en/of stelt een verslag op over de plaats die je bezocht hebt. Daarna worden je kosten terugbetaald of word je zelfs betaald.

Dit systeem van mystery shoppers komt overgewaaid van de Verenigde Staten en vindt steeds meer ingang in Europa en dus ook in België. Maak de James Bond in je wakker en geniet!

Gebruik je talent

Hangen je muren vol met je eigen creaties? Heb je een talent voor muziek? Heb je er altijd van gedroomd om filmster te worden? Waarom zou je dat talent dan niet ten volle benutten?

Toegegeven, niet iedereen kan het Sportpaleis vullen of zijn kunstwerken in een trendy Brusselse galerij tentoonstellen maar dat neemt niet weg dat je je talent ten volle kan benutten. Heel wat bars en restaurants zijn op zoek naar muzikanten die tegen betaling de avond komen opluisteren. Of je kan figurant worden, je kunstwerken online proberen te verkopen,…

Ken jij een aangenamere manier om een centje bij te verdienen?

Verkoop je overbodige spullen op Ebay

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van E-bay maar wat je misschien niet weet, is dat e-bay meer is dan een website! Het is een online wereldwijde handelsplaats met meer dan 275 miljoen leden. Om iets te verkopen op e-bay, moet je je eerst inschrijven en dan kan je een advertentie plaatsen. De advertentiekosten zijn niet te hoog.

Heb je nog een fotocollectie van Marilyn Monroe, kinderpyjama’s, een soepketel, partituren van Chopin… het maakt niet uit, je kan gewoonweg ALLES op e-bay verkopen!

Ruim je zolder en kelder dus eens goed op en je zal verbaasd zijn hoeveel spullen je nog kan verkopen.

Gebruik je wagen om publiciteit te maken!

Om publiciteit te maken, moeten bedrijven altijd creatief blijven. Zo maken ze nu publiciteit op kleine wagens (zoals de Smart, Polo of Mini) die veel in de stadskern rondrijden en zo een grote zichtbaarheid hebben,

Als eigenaar van zo’n wagen kan je dus geld verdienen door gewoon een sticker op je wagen te plakken.

Let wel op want er is ook heel wat misbruik in deze sector. Als de advertentie enkel bestaat uit een telefoonnummer bijvoorbeeld, kan je best even checken waar het over gaat.

Als je publiciteit wel ziet zitten, kan je ook toelating geven om publiciteit te maken op de gevel van je huis of op je eigendom. Hiervoor moet je wel voorafgaandelijk een vergunning aanvragen.