Zelfgenezing; hoe gaat dat?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Vertrouwen we niet te veel op dokters? Wat kan ons eigen lichaam en wat kan het niet?

Bij zelfgenezing gaat men uit van de kracht van het eigen lichaam. Het lichaam is in de meeste gevallen prima zelf in staat te genezen van ziekten die veroorzaakt worden door bacteriën, schimmels en virussen. Door een overmedicalisering van onze gezondheidszorg lijken we voorgoed het geloof in onze eigen kracht te zijn verloren.

6 regels voor zelfgenezing

1. goede voeding; 2. ondersteunende supplementen; 3. ontgifting van het lichaam; 4. stressvermindering; 5. het gezond maken van de leefomgeving, en: 6. een mindset die herstel bevordert.

Zelfgenezing zonder ingreep van de medische wereld wordt vaak gedaan middels extra vitaminen. Zo zorgt vitamine B voor de aanmaak van afweercellen. Vitamine D draagt bij aan de aanmaak van bepaalde T-cellen, ook afweercellen. Vitamine C ondersteunt het algehele afweersysteem.

Maar door veel suiker (glucose) in het bloed kunnen vitaminen minder goed worden opgenomen. Gezonde voeding met weinig tot geen slechte suikers, cafeïne, alcohol en nicotine dragen bij aan een gezond immuunsysteem en een fit lichaam. Vooral ten tijde van ziekte of herstel is dit belangrijk.

Vasten is de eenvoudigste en snelste manier van zelfgenezing. Door vasten krijgt het lichaam de rust om te herstellen vanallerlei langdurige klachten. De innerlijke krachten van het lichaam worden gestimuleerd tot zelfreiniging, revitalisering, verjonging en genezing.

Het is belangrijk om tijdens het ontgiften attent te zijn op een mogelijke verergering van uw klachten, het optreden van ‘oude klachten’ of zelfs op de terugkeer van een vroegere ziekte. Dit kunnen aanwijzingen zijn van genezingsprocessen. Vertrouwt u de intelligentie van uw lichaam, maar houdt u er ook rekening mee dat er andere oorzaken aan uw klachten ten grondslag kunnen liggen.

Onze gedachten hebben rechtstreeks invloed op de manier waarop ons lichaam geneest. De helende werking van positief denken is bewezen. Door meditatie wordt het immuunsysteem, de energiehuishouding en insulineafgifte geactiveerd. Er worden ook meer adaptogenen aangemaakt die ons helpen tegen stress. Ook worden ontstekingsreacties gestopt of gedeactiveerd.