Zeg neen tegen pijn!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Hoofdpijn, tandpijn, krampen, brandwonden,… dat is afzien! Toch bestaan er natuurlijke en efficiënte middeltjes om ons van deze pijn te verlossen! Hier volgen onze praktische, ecologische en voordelige tips.

Tandpijn

Kruidnagel is een krachtige pijnstiller die wonderen doet tegen tandpijn! Plet de kruidnagel en doe het op de tand die pijn doet.

Krampen

Bij spierkrampen is masseren de boodschap.

Hoe? Rek de spier uit en doe daarna een massage door de vingers te duwen en te rollen. Zo zal de bloedsomloop hersteld worden en zullen de krampen snel verdwijnen.

Brandwonden

Bij kleine brandwonden – die erg pijnlijk kunnen zijn - is en blijft koud/lauw zachtstromend water de beste oplossing. Zo’n 20° is de ideale watertemperatuur.

Laat het water 10 à 15 minuten over de brandwonde lopen. Als het om een erge brandwonde gaat, mag je gerust tot 30 minuten doorgaan.

Buikpijn

Regelmatig last van buikkrampen?

- Eet twee tot drie pepermunten, kauw deze en slik in grove stukken door. De kans is heel groot dat de krampen verdwijnen.
- Bij buikkrampen werkt het heel erg goed om een glas lauw, bijna warm, water te drinken. Binnen 10 minuten begint de stoelgang en is de pijn voorbij.
- Een beker warme/hete melk met een pepermuntje of anijsblokjes erin, helpt heel goed, buikpijn is snel over.
- Als je buikpijn hebt leg er dan een warme pittenzak op de pijn ga je minder voelen.

Keelpijn

Keelpijn kunnen we uiteraard niet overslaan in deze reeks want daar bestaan tal van natuurlijke remedies tegen. Een minder bekende maar wel efficiënte is thee met tijm.

Laat 1 à 2 koffielepels gedroogde tijm inwerken in heet water. Drink 4 van deze wonderdrankjes per dag.

Daarnaast blijft natuurlijk de citroenthee met honing ook een topper om keelpijn aan te pakken.

Artrose

Als je last hebt van artrose, dan zijn het warmtebronnen die je nodig hebt. Neem een warm bad of dompel het pijnlijke lichaamsdeel onder in warm water en spoel snel na met fris water.

Tendinitis

Tendinitis wordt veroorzaakt door een beweging die herhaaldelijk gemaakt wordt, en zo gaan de pezen ontsteken. Tendinitis moet je behandelen met koud.

Leg bijvoorbeeld een zak ijsblokjes (of een zak diepgevroren groenten) op de ontsteking. Wees voorzichtig want met bevroren voorwerpen kan je de huid verbranden.

Hoofdpijn

Tegen hoofdpijn bestaat er helaas geen wondermiddel… Toch kan de pijn verzacht worden.

Koffie kan bij sommige mensen een gunstig effect hebben (maar niet bij mensen die last hebben van migraine!). Ook koude kan hoofdpijn verzachten.

Probeer dus de volgende keer dat je hoofdpijn hebt een koffie te drinken of ijs op je voorhoofd te leggen. Baat het niet, dan schaadt het niet.