Yoga met youtube

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Ook al voel jij je nog prima in je hoofd, veel senioren worden tegengehouden door lichamelijke beperkingen zoals spierpijn, artritis, gebrek aan energie of meer ernstige aandoeningen om na hun vijftigste nog veel te ondernemen.

Yoga kan daarbij helpen. Je kunt je afvragen waarom je een nieuwe vorm van lichaamsbeweging moeten proberen, maar er zijn vele redenen waarom yoga perfect geschikt voor vijftig-plussers:

- Vele andere vormen van lichaamsbeweging zijn ruw voor de gewrichten. Gewichtheffen, joggen en zelfs wandelen kan alle pijn en artritis veroorzaken aan oplaaien. Yoga is zo zacht dat zelfs zwangere vrouwen het grootste deel van de oefeningen kunnen doen.

- Yoga vecht tegen typische kwaaltjes van senioren. Het langzame, ritmische buigen en strekken in yoga verlicht pijn en artritis.

- Yoga verbetert evenwicht. Yogahoudingen versterken de spieren die balans trainen. Dit is vooral belangrijk voor ouderen, omdat het helpt om vallen te voorkomen.

Als je niet meteen een club vindt waar je als senior met yoga kan beginnen, kan je thuis met youtube toch van start gaan. Toch zijn er nog niet veel filmpjes te vinden in het Nederlands met yoga-oefeningen voor vijftigplussers. Maar hier zijn alvast enkele links die je aardig op weg helpen:

- Seniorenyoga in het Engels (met een video die je ook op weg helpt als je geen Engels spreekt): https://www.youtube.com/watch?v=bvZ...

- Ontspannende yoga in het Nederlands: https://www.youtube.com/watch?v=Zfm...

- Een hele reeks yoga voor senioren in het Duits en Engels: https://www.youtube.com/watch?v=WZF...