Word blogger!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Een blog maken is tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer. En vooral als vijftigplusser heb je een interessante doelgroep.

Er zijn nog veel te weinig vijftigplussers die bloggen. En net dat betekent dat er een interessante markt opent, want er zijn wel steeds meer vijftigplussers met een laptop of een smartphone.

Een blog maken is tegenwoordig helemaal niet zo moeilijk meer. Je hoeft er geen genie voor te zijn. Of je nu jong of oud bent, ook jij kunt een blog beginnen. En het leuke is, je kan er nog geld mee verdienen ook!

1. Waarover ga je bloggen?

Jouw doelgroep; vijftigplussers. En als geen ander blogger weet je wat hen interesseert, want jij bent er zelf eentje. Zet op papier wat jou interesseert. Op die manier krijg je een goed zicht waarover je blog kan gaan.

2. Een blog maken

Een blog maken bestaat uit verschillende stappen. Als eerst moet je een domeinnaam en hosting bestellen. De domeinnaam is het adres van jouw weblog en hosting is de plaats waar je blog komt te staan. Als jij niet weet welk hostingpakket je moet nemen, kies dan gewoon de kleinste en goedkoopste.

WordPress is gratis en wordt wereldwijd door miljoenen mensen en bedrijven gebruikt om blogs mee te maken. Je vindt ontzettend veel tips on-line hoe je een mooie blog kan maken met Wordpress.

3. Door te beginnen met bloggen, leer je snel.

Het is erg belangrijk steeds je doelgroep voor ogen te houden. Neem contact op met productleveranciers die producten ontwikkelen voor de vijftigplusser en vraag of je producten mag testen of mag weggeven. Koppel een facebook-pagina aan je blog. Koppel advertenties aan je blog. Blog elke dag.

Je zal al snel merken dat je blog begint te leven. Als jouw thema andere vijftigplussers raakt, mag je er van overtuigd zijn dat deze blog je geld kan opbrengen.