Welk kopkussen helpt me slapen?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Een goed kopkussen is belangrijker voor je lichaam als je denkt...

Een goed hoofdkussen zorgt voor een goede nachtrust zonder nek- of rugklachten. Het kussen moet bij je lichaam, slaaphouding en matras passen zodat je nek en hoofd voldoende ondersteund worden. Wanneer een kussen niet bij je slaaphouding en postuur past, kan het je nek belasten waardoor je vermoeid wakker kan worden. Daarnaast kunnen ook lichamelijke klachten ontstaan.

De beste manier om te slapen, is op je rug. Als je slaapt, wil je dat het puntje van je neus loodrecht op je borst staat, alsof je door een glijbaan gaat. Of in een kist liggen. Een kussen dat te zacht of dun is, zorgt ervoor dat je nek te veel terugvalt. Een kussen wat te stevig is, of gewoon te hoog, duwt je nek te ver naar voren.

Als je op je buik slaapt, moet je je nek te ver naar links of rechts draaien, wat ook niet ideaal is. "De hele nacht je nek naar de ene kant tillen met je arm erboven is een recept voor verhoogde spanning op de nek en schouders. Voeg een dik kussen toe en je kijkt naar een pijnlijke ochtend.

De beste kussens voor je nek zijn traagschuimkussens, die je nek ondersteunen terwijl je je neus goed uitgelijnd houdt. Het traagschuimkussen dat zich naar de lichaamscontouren richt, is ontwikkeld voor de ruimtevaart. Dit stevige kussen is fijn voor nek, rug en wervelkolom.