Wattenstaafjes: jouw bijdrage aan een beter milieu

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Zo gemakkelijk kan ook jij bijdragen aan een beter milieu!

Wil je minder of geen afval produceren en foodwaste tegen gaan? Maak je je zorgen om plasticvervuiling en zoek je duurzame producten waar geen plastic voor gebruikt is? Wil je op ‘plasticdieet’?

Plastic wattenstaafjes zullen in de toekomst verboden worden, omdat ze te veel plastic afval produceren. Ook jij kan nu alvast omschakelen en zo jouw bijdrage leveren om voor een beter milieu te vechten! En geef toe, dit is nu helemaal niet moeilijk!

Kies voor bamboe wattenstaafjes, zoals die van Hydrophil of de Bamboo Brush Society. De wat is van organisch katoen en het staafje van bamboe. 100% biologisch afbreekbaar; dit wattenstaafje mag zelfs in je compost.

Maar er is nog veel meer wat je kan vervangen door bamboe. Deze innovatieve producten zijn niet enkel fair trade, duurzaam en vegan, maar ook waterneutraal. Bamboe is bovendien een snelgroeiende, antibacteriële plant. Om te groeien, heeft bamboe dus geen pesticiden of andere hulpmiddelen nodig.

Eco-tandenborstels

De ecologische bamboe tandenborstels van Hydrophil zijn alvast een succes. De tandenborstels zijn gemaakt van snelgroeiende bamboe met superzachte, nylon haartjes.