Waterkers tegen kanker

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Waterkers blijkt een prima middel om kanker te voorkomen en te genezen!

Waterkers, een klein en eenvoudig plantje? In 2000 werd voor het eerst vastgesteld dat waterkers antikanker-eigenschappen bevatte. Het Institute of Food Research in Norwich en het John Innes Institute besloten om dit verder te onderzoeken, want ze waren er van overtuigd dat de pikante smaak van waterkers nog meer verrassingen in petto had!

Waterkers is zo uniek omwille van de hoge gehaltes glucosinolaat, genaamd phenylethylisothiocyanaat of PEITC. PEITC geeft de plant haar specifieke pikante smaak en, zoals blijkt uit wetenschappelijke studies, verhoogt het de weerstand van het lichaam tegen bepaalde kankerveroorzakende stoffen.

Meer dan 50 wetenschappelijke studies hebben ondertussen aangetoond dat PEITC niet alleen de ontwikkeling van kanker sterk afremt, maar dat het ook in staat is om kankercellen te elimineren en de omzetting van kankerveroorzakende stoffen in carcinogenen te verhinderen. Bovendien stimuleert PEITC de enzymatische activiteit bij de ontgifting van carcinogenen.

In de jaren 90, zette een Amerikaanse wetenschapper het onderzoek naar PEITC verder via een voedingsstudie bij mensen waarbij de relatie tussen het gebruik van waterkers en roken bekeken werd. Hij toonde aan dat rokers die bij elke maaltijd 2 oz (1 oz = 28,349 gram) waterkers aten, beschermd waren tegen een belangrijk carcinogeen (NKK) in tabak aanwezig en dat een rol speelt bij het ontstaan van longkanker.

Foto: solo.be