Wat Babyboomers echt nodig hebben

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De Amerikaanse Huffington Post publiceerde vorige week een lijst met de acht dingen die Babyboomers volgens hen nodig hebben. De top vijf.

De redactie van de Huffington Post besloot om niet langer te wachten op alle onderzoeken naar de toekomstige noden van de babyboom generatie (bij ons geboren in de jaren ’50, in de VS net iets vroeger) en zelf een lijst op te stellen. Wij wilden jullie dit niet onthouden.

1. Aangepaste woonmogelijkheden

Omdat de babyboomers niet echt bekend staan om hun grote spaarboek is het misschien wel interessant om een goedkoper manier van wonen te bedenken. Dus waarom niet terugkeren naar de communes van de jaren zestig? En een gemeenschappelijke chauffeur, kok en poetsvrouw inhuren?

2. Speciale make-up bril

We kennen ze allemaal: de iets oudere dames met te veel blush op hun wangen waardoor ze er eerder als een clown uitzien. Dat hoeft niet te verbazen want wanneer je oogschaduw of rouge aanbrengt, kan je je bril natuurlijk niet opzetten. Daarom: een speciale bril die je omhoog kan zetten aan elke kant. Probleem opgelost!

3. Hotels met single rooms zonder single toeslag

Dit zou moeten gelden voor zowel hotels als cruiseschepen, want lang niet iedereen heeft een reisgezel. In Amerika zouden van de 65-plussers maar liefst 47% van de vrouwen en 18% van de mannen alleen wonen. Het zou tof zijn om niet beboet te worden wanneer je alleen bent en wil reizen. Er zijn bij ons al touroperators die bepaalde reizen aanbieden zonder single toeslag en natuurlijk expliciete single reizen, maar niet iedereen wil een week lang jagen - of prooi zijn natuurlijk!

4. Begeleiding voor je ouders op het vliegtuig

In een groot land als de VS uiteraard meer van toepassing dan in ons kleine landje: wat te doen als je bejaarde ouders je willen komen bezoeken en ze hiervoor het vliegtuig moeten nemen? Een slimme Amerikaan, een ex-piloot startte samen met zijn vrouw Care to Go: dienstverlening waarbij je een beroep kunt doen op een reisgezel. Een idee misschien voor al wie zijn oude dag doorbrengt in het zonnige zuiden?

5. Een persoonlijk assistent via je ziekteverzekering

Ook hier moeten we dringend meer jobs creëren. Waarom dan geen persoonlijke assistenten voorzien die (een deel van) de taken van onze kinderen overnemen: online rekeningen betalen, naar de supermarkt en dokterscontrole rijden, .... Het zou voor werk zorgen én meteen ook de mensen toelaten langer thuis te blijven wonen waardoor ze gezonder blijven én geen plekje nodig hebben op die ellenlange wachtlijsten voor vaak zeer dure rusthuizen....