Wallen onder je ogen: hoe krijg je ze weg?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Hoe ouder we worden, hoe donkerder de wallen onder onze ogen worden. Hoe kunnen we die verminderen?

Wallen zijn een natuurlijk gevolg van het ouder worden, maar ze kunnen ook veroorzaakt worden door te weinig slaap, allergie en gewoonten die ervoor zorgen dat je water vasthoudt. Wallen zijn een cosmetisch probleem waardoor mensen er moe of ziek uit kunnen zien.

Het hoeft niet moeilijk te zijn iets tegen je wallen te doen: goed slapen, voldoende water drinken en weinig of geen alcohol of cafeïne drinken, zijn een start. Daarnaast helpt het om niet te roken, en gevarieerd en niet te zout te eten.

Daarenboven helpen enkele snelle, natuurlijke tips er fitter uit te zien:

- Leg ’s nachts twee theelepeltjes in de diepvries en houd ze ’s ochtends tegen je wallen. Of gebruik een koud washandje of een ijsblokje. De koude laat de bloedvaten samentrekken en zo wordt het vocht langzaam afgevoerd. Gebruik een zakdoek om ertussen te houden zodat je huid niet aan de lepel of het ijsblokje vriest.

- Snij twee dikke plakken komkommer en leg ze in de ijskast gedurende een halfuur. Leg ze daarna voor 5 minuten op je ogen.

- Leg twee zakjes lauwwarme kamillethee op je ogen en laat intrekken. Werkt trouwens ontzettend ontspannend.

Ooglidcorrectie

Word je werkelijk gefrustreerd van die donkere kringen en wallen onder je ogen, dan kan je kiezen voor een ooglidcorrectie.

Bij verslapte onderoogleden of wallen kan men een onderooglidcorrectie uitvoeren. De incisie valt vlak onder de wimperrand en laat nauwelijks zichtbaar litteken achter.

Bij een onderooglidcorrectie wordt een reepje huid en eventueel overtollig vet weggenomen. Het schotje dat het vet moet tegenhouden wordt verstevigd. Soms wordt het vet niet weggehaald maar opnieuw verdeeld in de groef tussen neus en ogen. Zo voorkomt men dat de ogen na verloop van tijd ‘hol’ worden.

Als het nodig lijkt wordt ook de oogkringspier een stukje ingekort en gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek. Deze techniek (spiersuspensie) zorgt ervoor dat de buitenste ooghoek ietsje omhoog komt en het oog dus een mooiere vorm krijgt.

Hoewel een ooglidcorrectie een relatief kleine ingreep is, vergt hij veel ervaring en inzicht, want natuurlijk wil je niet opeens een totaal andere oogopslag krijgen. Een ooglidcoorectie laat je dan ook steeds door een professionele plastische chirurg uitvoeren.