Waarom geen lenzen in plaats van een bril?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Het dragen van contactlenzen komt relatief veel voor onder jongeren. Ook steeds meer dertigers en veertigers zijn de afgelopen jaren contactlenzen gaan dragen. Toch kiezen senioren met een verminderd zicht nog resoluut voor een bril. Waarom?

Lenzen voor ouderdomsverziendheid

Moderne contactlenzen, en vooral op maat gemaakte, kunnen vrijwel alle soorten oogafwijkingen nauwkeurig corrigeren. Er zijn contactlenzen voor bijziendheid en voor verziendheid. De technologie is inmiddels zo ver ontwikkeld dat er ook contactlenzen verkrijgbaar zijn voor ouderdomsverziendheid; deze werken op het oog als multifocale brillenglazen en worden multifocale contactlenzen genoemd.

Multifocale lenzen zijn veel handiger dan een multifocale bril want bij deze lenzen is er geen vervorming naar de randen toe. Je moet ook niet naar boven of onder kijken om dicht of ver te zien. Multifocale lenzen kan je testen bij Pearl.

Rode, vermoeide en droge ogen

Fysieke problemen zoals droge ogen bijvoorbeeld zorgen dat het contactlensgebruik onder vijftigplussers beperkt blijft. Toch zijn er de laatste jaren lenzen op de markt gekomen die ook gedragen kunenn worden bij droge ogen.

77 procent van alle lensdragers geeft aan minder last te krijgen van rode ogen als ze de lenzen regelmatig afwisselen met een bril. Daarnaast geeft één op de vier lensdragers toe dat ze de contactlenzen soms te lang in hebben, met rode en vermoeide ogen als gevolg. dat moet je natuurlijk vermijden.