Waar naartoe? UNESCO Werelderfgoed in Duitsland

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Verjaardagen, heropeningen, natuur, cultuur - in 2018 kunnen veel dingen worden herontdekt op veel plaatsen op de Werelderfgoedlijst in Duitsland.

Een totaal van 42 monumenten, steden, evenals belangrijke industriële faciliteiten en buitengewone natuurlijke landschappen, heeft UNESCO tot Werelderfgoed verklaard in Duitsland. Alleen de mooiste locaties van de wereld, die van een voortreffelijke menselijke en natuurlijke geschiedenis getuigen, kan de titel dragen.

Sommigen van hen hebben dit jaar veel reden om dit te vieren:

- In 1978 kreeg Duitsland voor het eerst de status van UNESCO Werelderfgoed voor de meer dan 1200 jaar oude Dom van Aken. Van 22 tot 30 september 2018 viert het Akense volk deze prijs met een grootse festivalweek die de kathedraal op een religieuze, culturele, muzikale en unieke manier presenteert. Als een bijzonder hoogtepunt kunt u de lichtinstallatie "The Cathedral lights" ervaren.

- De Margravial Opera House in Bayreuth uit 1746 is een van de mooiste barokke theaters in Europa. Na een renovatieperiode van zes jaar werd de heropening van het UNESCO-werelderfgoed onlangs prachtig gevierd. Fe komende maanden zijn gepeperd met optredens van topkunstenaars.

- Het 20-jarig jubileum werd onlangs gevierd door het 7500 hectare grote Hainich National Park in het westen van Thüringen als onderdeel van het Werelderfgoed Buchenwald. Onder het motto "Laat de natuur de natuur zijn", verheugt het "oerbos midden in Duitsland" zich door het grootste aaneengesloten loofbos tussen de zee en de Alpen.

- In Kassel tenslotte werden de Waterspelen van het Wilhelmshöhe Bergpark recent bekroond tot UNESCO Werelderfgoed. In de weekends kan je de waterspelen bewonderen en genieten van een weekendje-weg in een kleinere, maar boeiende Duitse stad.

http://www.germany.travel/nl/news/e...