Waar naartoe? Noord-Frankrijk

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Welkom bij de Ch’tis!

Flandre-Artois is een gastvrij en authentieke streek, waar natuur, cultuur en tradities samengaan. Voor de bezoekers van de streek is er veel te zien en te doen: uitgestrekte zandstranden, charmante vissersdorpen en de elegante badplaatsen van de Opaal zullen de vakantiegangers die rust en ontspanning zoeken een heerlijke vakantie bezorgen.

De steden van Kunst en Geschiedenis Boulogne-sur-Mer, Cambrai, Lille en Roubaix, met vele culturele- en architectonische schatten, de statige belforten op de UNESCO werelderfgoedlijst, het prachtige museum Louvre-Lens; het vestingstadje Bergues, bekend geworden door de Franse film "Bienvenue chez les Ch’tis", de wandelpaden in de regionale natuurparken van Avesnois, Caps en Marais d’Opale, en Scarpe-Escaut, maar ook de gezellige en feestelijke sfeer van het carnaval in Dunkerque en de braderie van Lille, zijn stuk voor stuk redenen om deze streek in noorden van Frankrijk te bezoeken!

Lille heeft een architecturaal Vlaams erfgoed, pittoreske Vlaamse molens, de imposante belforten, de superbe musea en het historisch mijncentrum van Lewarde wat het werkelijk een opmerkelijk Vlaams karakter geeft in Frankrijk . de moeite om te bezoeken!

Voor een weekendje of een langer verblijf, dankzij het eigen karakter en rijk cultureel erfgoed is het in Flandre-Artois heerlijk vertoeven!

https://www.france-voyage.com/frank...