Vrouwen wassen zich minder dan mannen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

4 op 5 vrouwen douchen zich niet elke dag

Drie kwart van de mensen neemt elke dag een douche of een bad, zo blijkt uit onderzoek. Maar dat blijken niet de vrouwen te zijn...

Vier van de vijf vrouwen douchen niet elke dag. Slechts 21% van de onderzochte vrouwen nam elke dag een douche of bad en meer dan een derde gaf toe drie dagen tussen elke douche te laten. Zo’n 20 procent van de mensen wast zich slechts vier keer per week. Vooral oudere mensen blijken zich niet elke dag te wassen. Uit het onderzoek bleek bovendien dat 63% van de vrouwen hun make-up niet afschminkt voordat ze gaan slapen, terwijl een op de acht hun tanden niet dagelijks poetst.

De onderzoekers ontdekten dat vermoeidheid na het werk en een verlangen om ’s morgens langer te blijven liggen de meest voorkomende redenen voor het verschil in hygiëne tussen mannen en vrouwen waren.

Meer dan de helft van de respondenten gaf trouwens toe dat ze zich voor het slapengaan met een doekje snel opfrissen. Die vochtige doekjes zitten niet alleen vol met chemische bestanddelen die ongezond zijn voor de huid, maar zijn ook een verschrikking voor het milieu. Het washandje word steeds minder gebruikt. Slechts 29 procent van de ondervraagden gebruikt een washandje.

Tevens blijkt uit het onderzoek dat het nemen van een bad steeds meer word gezien als een manier om te ontspannen en niet zozeer om schoon te worden.

Elke dag douchen?

Is het dan nodig elke dag te douchen? Nee, zeggen de wetenschappers!

Als je elke dag doucht en dan ook je haar wast, zal je haar veel sneller vet worden. Als je elke dag je haar wast, raakt je hoofdhuid er namelijk aan gewend om elke dag nieuw talg te produceren en hierdoor wordt het sneller vet. Elke dag douchen is niet goed voor je huid omdat je bovenste huidlaag er erg zwak van wordt. Dit kan ervoor zorgen dat er hele kleine scheurtjes in je huid ontstaan en dit maakt de kans op infecties weer velen malen groter.

Meer dan één keer per dag douchen leidt niet alleen tot meer energie en waterverbruik, maar heeft ook gevolgen voor de gezondheid. Het is natuurlijk belangrijk om de handen te wassen na een bezoek aan het toilet, maar onze obsessie met hygiëne heeft ook gevolgen voor onze gezondheid. Het kan leiden tot meer auto-immuunziekten, zoals eczeem.