Vlamingen kiezen steeds vaker voor vakanties met mobilhome

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Uit een onderzoek van pechverhelper en verzekeraar Toruing blijkt dat Vlamingen steeds vaker op verlof vertrekken met een mobilhome.

Touring noteert steeds vaker tussenkomsten in het buitenland bij mobilhomes, zo schrijft Het Nieuwsblad.

In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal tussenkomsten met tien procent, wat er voor Touring op wijst dat steeds meer Vlamingen voor mobilhome kiezen.

"Vooral de Balkanlanden, waaronder Servië, Kroatië en Bulgarije, zijn populair met de mobilhome", zegt Danny Smagghe, woordvoerder van Touring. "Mensen vinden daar wat ze ook in Frankrijk kunnen vinden, maar de streek is goedkoper om door te reizen, qua wegenbelasting, campings en eetgelegenheid".

Volgens Touring reizen Belgen op verschillende manieren met de mobilhome: wie een mobilhome heeft, rijdt ermee tot op de plaats van bestemming en gebruikt die mobilhome ook om regelmatig mee op weekend te gaan.

Maar wie verder op vakantie gaat, kiest ook vaak voor vliegreis en het huren van een mobilhome ter plaatse. "Niet goedkoop, maar je moet ook geen hotel betalen", zegt Smagghe.

Touring waarschuwt wel voor de verzekering op in het buitenland gehuurde mobilhomes: "Wie een eigen mobilhome heeft, is meestal gedekt. Maar wie in het buitenland een verzekering neemt, is meestal alleen gedekt voor schade aan de auto. Kosten voor een vervroegde terugkeer, een vervangvoertuig of een hotel zijn vaak niet inbegrepen in een lokale verzekering".

Bron: Belga