Vis op de barbecue

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Op de barbecue is vis een lekker en gezond alternatief voor vlees.

Vis; een prima alternatief voor worst op de barbecue en ook nog snel gaar!

Bijna alle vissoorten kunnen op de barbecue bereid worden. Zorg er wel voor dat de barbecue goed heet is; steek hem ruim op tijd aan. Laat de vis zo lang mogelijk koel staan en neem hem zo laat mogelijk mee naar buiten. Zet vis nooit in de zon en ook niet te dicht bij de barbecue.

Bestrijk bij het barbecuen zowel het rooster als de vis met olie om vastplakken te voorkomen. Keer de vis het liefst maar één keer om, pas als deze aan één kant goed geroosterd is. De visklem is ideaal voor het bereiden van vis op de barbecue. De klem voorkomt dat de vis uit elkaar valt of aan het barbecuerooster blijft plakken.

Visklem of direct op het rooster?

Hele vissen bereid je op de barbecue in een visklem. Vul de buikholte dan met verse kruiden en plakjes citroen. Leg stevige vis als tonijnsteak of zalmfilet zo op het rooster of maak er mooie spiesen van. Tere visfilets kun je met kruiden en groenten verpakken in aluminiumfolie en zo op de barbecue leggen.

Andere tips voor vis op de barbecue:

Vispakketjes: Maak van visfilets een pakketje met kruiden, groenten en een scheutje wijn in aluminiumfolie. Leg het pakketje ongeveer een kwartier op het barbecuerooster.