Vier budgetvriendelijke sporten - Welke past bij jou?

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Sporten, een kostelijke bezigheid? Als je gaat golfen, paardrijden of tennissen kost je dat een aardige duit, maar er zijn sporten veel budgetvriendelijker zijn. Fiftytoo presenteert vier sporten die betaalbaar zijn voor iedereen.

Nordic walking

Nordic walking is een vrij nieuwe sport die rechtstreeks uit Finland geïmporteerd is. Het houdt het midden tussen wandelen en joggen, en je doet het met behulp van wandelstokken - “poles” - die de natuurlijke bewegingen van het lichaam accentueren en zodoende een heleboel spieren aan het werk zetten.

De prijs: Reken tussen 20 en 70 euro voor de stokken. Een soepele en stabiele sportschoen staat misschien nog in je kast?

Joggen

In de categorie goedkope sporten is joggen een klassieker! En met reden: je kan het overal doen, het is een heel complete sport en je hebt er alleen maar goede schoenen voor nodig.

De prijs: Goede loopschoenen zijn essentieel. Daarvoor betaal je tussen de 50 en 150 euro afhankelijk van het merk.

Fietsen

Met het mooie weer komt ook de drang op om je fiets van stal te halen. Al fietsend zet je bijna al je spieren aan het werk en verbeter je je bloedcirculatie. Ideaal voor je gezondheid.

De prijs: Als je nog geen fiets hebt lijkt de initiële investering (+/- 300 euro) misschien hoog, maar je hebt er jaren plezier van.

Skaten

Skaten (of rolschaatsen), lijkt het een sport voor de jeugd? Niet noodzakelijk... Mits een goede fysieke voorbereiding, en misschien enkele lessen, zal skaten je best bevallen. En je uithoudingsvermogen zal er wel bij varen. Bovendien verminder je het risico op hart-en vaatziekten. Probeer het uit en voel je herboren!

De prijs: Voor de skates plus pols-, knie- en elleboogbescherming moet je 100 tot 200 euro voorzien. Ook hier gaat het natuurlijk om een eenmalige investering.