Verwarmen zonder verwarming!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Willen we echt meteen de verwarming aanzetten op die eerste frissere herfstdagen? Nee!

Die eerste frisse avonden en dagen na de zomer, vallen ons zwaar. De herfst is niet eens begonnen, maar het liefst willen we ’s avonds (en soms zelfs overdag) de verwarming al aanzetten. Maar we kunnen toch niet nu al de verwarming laten lopen?

Tips voor een warm huis zonder verwarming

1. Kleed je warm. Van meerdere lagen kleding krijg je het vaak warmer dan van 1 dikke trui. Dus doe een hemd onder je shirt en draag daaroverheen een lekker lang vest of een dikke trui. Een sjaaltje om je nek of hoofd zorgt er ook nog eens voor dat je minder warmte kwijtraakt.

2. Zelfs als je nieuwe ramen hebt, kan er veel warmte verloren gaan via de vensters. Wil je het dus echt snel warm hebben in huis zonder de verwarming aan te zetten? Sluit dan alle gordijnen, zodra er geen zonlicht naar binnen schijnt.

3. Steek ’s avonds gezellig wat kaarsen aan. Want zelfs van een paar kaarsen in huis kan de temperatuur in een ruimte al stijgen.

4. Kies ervoor in de kleinste ruimte te gaan zitten, met een tapijt op de grond. En neem een dekentje over je benen als jet het nog steeds te koud hebt. Thee helpt je ook meteen wat warmer te worden.