Van roken word je onaantrekkelijker

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Het zou de slogan kunnen zijn van een anti-rookcampagne, maar onderzoek bewijst dat het waar is!

Roken heeft een negatieve invloed op iemands aantrekkelijkheid. Rokers zouden als minder aantrekkelijk worden gezien dan mensen die niet roken.

Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Bristol. Zij wilden onderzoeken of iemand op basis van zijn gelaatstrekken beoordeeld kan worden of diegene een roker is. Ook wilden de wetenschappers achterhalen of roken de aantrekkelijkheid beïnvloedt.

Roken maakt onaantrekkelijker

Tijdens het onderzoek werd aan 590 deelnemers gevraagd om afbeeldingen met daarop een set van twee identieke gezichten te beoordelen. De deelnemers moesten zeggen wie van de twee een roker was en wie niet. De gezichten op de afbeeldingen waren van eeneiige, identieke tweelingen omdat zij niet alleen genetisch gezien, maar ook qua achtergrond en opvoeding, vaak gelijk aan elkaar zijn. Verschillen tussen een eeneiige tweeling kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een andere levensstijl op latere leeftijd, aldus de onderzoekers.

Bij de afbeeldingen slaagden de deelnemers in 70 procent van de gevallen erin om de roker aan te wijzen. Ook was het niet-rokende gezicht volgens de mannelijke en vrouwelijke deelnemers het meest aantrekkelijk.