Uitdaging: 10,000 stappen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Hoeveel stappen zet jij per dag?

10.000 stappen is een project dat volwassenen wil aanzetten om een actieve leefstijl op te bouwen. Voor heel wat volwassenen is het immers niet vanzelfsprekend om regelmatig aan sport te doen. Nochtans hoef je helemaal niet te sporten om voldoende te bewegen.

Onderzoek wijst uit dat 10.000 stappen per dag zetten hetzelfde positieve effect op je gezondheid heeft als elke dag een half uur extra bewegen. Het zetten van stappen kan overal: op het werk, tijdens verplaatsingen, in de vrije tijd of thuis. 10.000 stappen is er dus voor iedereen, ook voor wie minder van sport houdt of wie te weinig tijd heeft. Voor 65-plussers is 8.000 stappen per dag aanbevolen.

Je leest meer over de campagne op www.10000stappen.be

Hoe je stappen tellen?

Als je een i-phone bezit, kan jij je stappen tellen met een app of met de Health app die standaard in je telefoon te vinden is. Bezit je geen i-phone, dan koop je best een kleine stappenteller.

- De uitstekende Nederlandse app Human biedt eigenlijk alles. Oorspronkelijk was de app bedoeld om te meten of je 30 minuten per dag beweegt. Maar gaandeweg is de app veelzijdiger geworden. Hij houdt automatisch bij wanneer je een wandeling maakt en laat op de kaart zien wat het afgelegde traject was. Je ziet er meteen bij hoe lang de wandeling duurde, hoeveel calorieën je hebt verbrand en wat de afgelegde afstand was.