Turnhout Cultuurstad van Vlaanderen 2012Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Turnhout mag zich in 2012 een jaar lang Cultuurstad van Vlaanderen noemen. De Kempische stad volgt Oostende op, die in 2010 titeldrager was. Als je nog nooit in Turnhout geweest bent, is 2012 hét jaar dat daarin verandering moet komen!

In het feestjaar staan er meer dan tweehonderd evenementen op stapel. Acteur Stany Crets, die opgroeide in Turnhout, is het gezicht en het uithangbord van Turnhout 2012.

Er wordt druk gewerkt aan de voorbereiding van de activiteiten, en via www.turnhout2012.be kan je opvolgen hoe het feestjaar vorm krijgt. Alle denkbare kunstvormen komen aan bod, en er zullen zowel massaspektakels als intieme voorstellingen opgevoerd worden. Naast professionals zullen er ook amateurs en hobbyisten op de planken staan.

In 2012 is het 800 jaar geleden dat Turnhout stadsrechten ontving. Tijdens de Tijlstoet op 13 mei 2012 zou het Tijlcomité dan ook graag 800 mensen met de naam Tijl of Nele naar Turnhout halen. Het is zelfs de bedoeling om er het Guinness Book of Records mee te halen! Heet je Tijl of Nele en wil je op 13 mei wel naar Turnhout, schrijf je dan in op de website van de Tijlstoet.