Tuintip mei: bereid je tuin voor op zomerse dagen!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Zonder jas naar buiten! Dit is het moment om extra veel aandacht aan je tuin te besteden.

Wie zaait, oogst. Wie in de maand mei extra aandacht aan de tuin besteed, kan in de zomer heerlijk genieten en verdiend rusten. Wij geven je een aantal klsujes die je nu zeker niet mag overslaan:

- Verzorg je tuinmeubelen nu. Geef ze een nieuw laagje verf of olie. Als ze werkelijk te oud geworden zijn, is dit het moment om op zoek te gaan naar nieuwe tuinmeubelen. Vergeet ook de parasol niet!

- Heb je kleinkinderen? Zorg dan voor een klein hoekje in de tuin waar je een zandbak neerzet. Zorg voor een zandbak die je ’s avonds kan afsluiten, zodat katten uit de buurt de zandbak niet als kattenbak gebruiken. In de zomer wordt het heerlijk vertoeven in de tuin terwijl de kinderen in de zandbak spelen. Als je grotere kleinkinderen hebt, is dit het moment om samen een moestuin aan te leggen. Wortels, komkommer en aardbeien zijn bij kinderen erg geliefd.

- Onkruid wieden en zomerbloemen planten staat nu ook op het programma. Bloemen en planten die de nachtvorst niet kunnen verdragen, kan je beter binnen op de vensterbank laten en begin juni planten.

- Maak je terras zuiver en vul je vijver - het water is nu op temperatuur - met nieuwe vissen.

- Nog wat tijd over? Beits het tuinhuisje of het hek rond je huis dan dit jaar eens!