Train je brein

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Om je hersenen in ‘goede conditie’ te houden is het een goed idee om daar specifiek voor te trainen. Dat kan je op verschillende manieren doen. Fiftytoo geeft enkele voorbeelden!

De klassiekers: puzzels en spelletjes

Woordspelletjes zoals kruiswoordraadsels zijn een goede manier om je hersenen te trainen. Ook met strategische spellen zoals schaken en bepaalde kaartspelletjes zet je je hersenen aan het werk.

Probeer ook eens om sudoku’s op te lossen. En ga daarbij steeds naar een moeilijker niveau.

Heb je de kleinkinderen op bezoek? Speel dan samen memory. Een ideale oefening voor je visuele geheugen.

Leer een nieuwe taal

Waarom leer je geen nieuwe taal? Dat vergt heel wat herseninspanning. En het is niet alleen goed voor je hersenen, maar ook handig op je volgende vakantie!

Als je je inschrijft voor een groepscursus, is dat ineens een sociale activiteit extra! Vul je er liever de verloren momenten thuis mee in, dan kan je een met taalboek en geluidsbestanden aan de slag. In de bibliotheek vind je zeker en vast taalcursussen. Ook online leren is een optie.

Blijf in beweging

Door te sporten en te bewegen verbeter je de kwaliteit van je bloedvaten. Zo optimaliseer je de bloedtoevoer naar je hersenen. Die kunnen daardoor beter hun werk blijven doen, ook als je ouder wordt. Bewegen is dus niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je hersenen!

Je kan je bloedsomloop nog op een andere manier stimuleren: via gezonde voeding. Zo voorkom je dat je aders dichtslibben.

Schrijven maar!

Een dagboek bijhouden is niet enkel voorbehouden aan tieners. Door op te schrijven wat je elke dag gezien en gehoord hebt, stimuleer je je hersenen. Ook leuk om nadien nog eens terug te lezen!