Tips & tricks voor een stralend gebit

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Een mooi en verzorgd gebit is je beste visitekaartje! Daarom is een goede mondhygiëne van groot belang.

Witte tanden

Hoe kan je je witte tanden wit houden? Van kindsbeen goed poetsen - niet hard, maar goed - en dit een heel leven lang volhouden zal al een heel eind helpen. Een goede verzorging van het gebit is niet enkel voor de kleur maar ook voor de algemene gezondheid van de tanden een must.

Helaas zijn er ook andere factoren die bepalen of je met witte tanden door het leven gaat of niet. Als de verkleuring zich langs de buitenzijde afspeelt kan je je behelpen met whitening of bleaching producten. Zo geraak je af van verkleuring door thee, koffie, sigaretten, ... Er zijn ook verkleuringen die zich binnen in de tanden afspelen, waar je niks tegen kan beginnen.

 Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door gebruik van medicijnen. Indien je te maken hebt met een dergelijke intrinsieke verkleuring, die dus niet te behandelen is met een bleaching, vormen GlamSmile veneers de ideale oplossing.

Bleaching

- Wie komt in aanmerking voor whitening of bleaching?
Iedereen die verkleuringen aan de buitenzijde van de tand heeft, door het gebruik van koffie, thee, rode wijn, sigaretten of andere producten, komt in aanmerking voor whitening of bleaching.

- Wat is tanden bleachen? Wat is whitening?
Whitening, tanden bleken of bleachen, het zijn allemaal synoniemen voor de methode om tanden witter te maken, een dieptereiniging van het glazuur. De basis van de formule is een chemische zuurstofverbinding met de kleurstofmoleculen die in de loop der tijd in het glazuur zijn achtergebleven. Het bleken of bleachen van je tanden geeft je de natuurlijke kleur terug. En ja, je kan ook thuis tanden bleken, je hoeft er niet voor naar de tandarts.

- Laat je niks wijsmaken!
Je kan je tanden nooit witter bleken dan hun oorspronkelijke kleur. Mensen die beweren dat hun gebit, omdat ze thuis tanden bleken of bij de tandarts, witter lijkt dan ooit te voren nemen een loopje met de realiteit.

- Hoeveel kost een whitening behandeling?
Een whitening behandeling bij de GlamSmile tandarts kan vanaf 400 euro. Thuis tanden bleachen kan aan de hand van het GlamSmile White Boost pakketje. Dit pakket vind je vanaf 39,99 euro bij de tandarts.

Veneers

Wanneer je te maken hebt met intrinsieke verkleuring, zoals tetracycline, kan je deze in het algemeen niet verhelpen met een bleaching.

GlamSmile veneers vormen in zo’n geval wel een permanente oplossing. Dit zijn ultradunne plaatjes (0,2 – 0,5 mm) in puur porselein die aan de voorzijde van de tanden worden aangebracht. Er wordt hiervoor niet geraakt aan de bestaande tandstructuur.

Dankzij de bijzondere technologie plaatst de tandarts tot 10 veneers in één uur tijd. Zo krijg je na een eenvoudige en pijnloze behandeling parelwitte tanden en een stralende glimlach die 10 tot 20 jaar op de tanden blijft, mits een goede hygiëne.

Zowel de kleur als de positie van de tanden kunnen gecorrigeerd worden dankzij GlamSmile veneers.

Wens je meer informatie omtrent bleaching of veneers? Lees er alles over op de GlamSmile website of contacteer de Smile Consulente voor vrijblijvend advies: Patsy Van Lancker, patsyvl@glamsmile.be of 0474 13 66 86.