Tips tegen stof

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Stof helemaal uit je woning bannen is onmogelijk. Maar je kan het wel tot een minimum beperken. Fiftytoo geeft enkele eenvoudige én goedkope tips tegen stof.

Juist verluchten

Dat het verluchten van je woning van essentieel belang is, staat buiten kijf. En wie verlucht laat stof binnen. Je zet best niet eender welk raam open. Woon je naast een drukke baan, zet dan nooit de ramen open aan de drukke kant. Kies voor de tegenoverstaande ramen. En verlucht niet tijdens het spitsuur. Dat zal je heel wat stof uitsparen.

Recept uit de oude doos

1/3 plantaardige olie + 1/3 azijn + 1/3 terpentijnolie. Met dit recept maak je een wondermiddel voor je meubels. Prima bescherming tegen stof!

Tapijten en matten

Vuil van buiten kan deels worden tegengehouden door deurmatten. Voeten vegen, het is een kleine moeite. Nog beter: laat je schoenen aan de deur staan!

Klop je deurmatten regelmatig buiten uit. Doe hetzelfde met je tapijten en kussens.

Een propere dampkap

Een goed gereinigde dampkap zuigt heel wat stof weg. Ontvet ze regelmatig zodat ze optimaal blijft werken. Het zal je afstofwerk besparen!

Ten aanval met swiffer

Ben je aan een nieuwe stofzuiger toe? Probeer dan eerst het swiffersysteem uit. Veel goedkoper dan een stofzuiger en efficiënter tegen stof. Een stofzuiger blaast een deel van het stof op door de lucht, een swifferreiniger trekt alle stof aan. Mensen met een stofallergie kunnen niet zonder...

Voor houten vloeren en laminaat bestaan er swifferdoekjes verrijkt met bijenwas. Geen boenmachine meer nodig dus!