Tips om zelf je grijze haren te kleuren

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De ene ontdekt zijn eerste grijze haar in zijn tienerjaren, de andere heeft op zijn vijftigste nog een mooi gekleurde haardos. Maar bijna elke vrouw heeft ooit wel eens van een andere haarkleur gedroomd. Wij geven je enkele do’s en don’ts mee om zelf met een haarkleuring aan de slag te gaan.

Verschillende types

Er zijn verschillende soorten haarverf. Je hebt de permanente kleuringen, die je er niet zo maar kan uitwassen, ze blijven zo’n zes tot twaalf weken in je haar zitten. Ze vervagen ook niet zo snel, je krijgt er eerder een uitgroei van. Deze vorm van haarverf is de enige waarmee je je haren lichter kan maken dan ze zijn. Dan zijn er de semi-permanente kleuringen, die blijven acht tot twaalf weken zitten, hiermee kan je je eerste grijze haren perfect dekken, maar je haren lichter maken kan niet. Je hebt tenslotte ook tijdelijke kleuringen, die blijven slechts een of twee wasbeurten zitten en dienen eigenlijk vooral om je kleur wat op te frissen.

Andere haarkleur

Verf je je haren omdat je je blonde coupe beu bent en je nu eens graag als een vurige roodharige door het leven wil gaan? Hou dan hier rekening mee. Je haarkleuring kies je best naar de hand van je huidtype, heb je een hele lichte huid, dan laat je zwart beter in de winkelrekken staan. Tenzij je er wil uitzien als een moderne versie van Sneeuwwitje uiteraard. Donkere types staan dan weer minder mooi met blond.

De trends voor deze winter

Naast de snit van je haar is ook de kleur beïnvloed door trends. Deze winter ben je ’in’ met een caramel, chocolade, kastanje. Verschillende tinten in je haar (door middel van balayage of highlights) doet het ook nog steeds goed.

Zelf aan de slag

Nog enkele tips die je beter leest voor je zelf met je haarkleuring aan de slag gaat. Lees altijd goed de bijsluiter, elk merk werkt op een andere manier. Test het product twee dagen voor je je haren gaat verven, dan weet je of er eventueel een allergische reactie is. Op je gebruiksaanwijzing staat hoe je je verf kan testen. Leg voor je begint alles klaar, een oude handdoek om je kledij te beschermen, plastiek handschoenen, een schaar enzovoort. En respecteer de inwerktijd, anders zou je kleur wel eens helemaal anders kunnen uitdraaien dan voorspeld.