The king’s speech

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Tegen wil en dank koning worden… Het overkomt de Britse George VI, die onverwacht de troon moet bestijgen als zijn broer troonsafstand doet. Koning George VI is een stotteraar en kan zich moeilijk tot zijn volk richten. Bovendien is hij aan de macht in een periode waarin radio uitgroeit tot een massamedium. De Tweede Wereldoorlog staat op het punt uit te breken en de grote vijand verenigt zich onder leiding van redenaar Adolf Hitler.

Koningin Elizabeth stuurt haar echtgenoot naar de eigenzinnige logopedist Lionel Logue. Maar Lionel wordt al gauw meer dan enkel een spraakcoach. Hij wordt in zekere zin ook de psycholoog en vriend van de koning. Want het gebrek aan zelfvertrouwen van George VI vormt, meer nog dan het gestotter, zijn grootste hindernis.

The King’s Speech is een Britse film van regisseur Tom Hooper. De hoofdrollen worden vertolkt door Colin Firth, Helena Bonham Carter en Geoffrey Rush. De film won al tal van prijzen. Op het Filmfestival van Toronto kaapte de prent de prestigieuze publieksprijs in de wacht. Begin 2011 won The king’s speech 7 Bafta’s, dat zijn de belangrijkste Britse filmprijzen. En met 12 nominaties voor de Academy Awards, belooft ook de Oscaruitreiking op 27 februari een waar feest te worden!

Bekijk hier alvast de trailer.