Tentoonstelling : Boekarest, Imaginair

tot 26 april
Tentoonstelling : Brussel
Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Martin Coiffier werd geboren in Parijs en groeide op in Madrid. Na zijn studies cinematografie heeft hij aan verschillende langspeelfilms gewerkt in Spanje, Mexico en Cuba. Hij heeft verscheidene kortfilms gerealiseerd en geproduceerd, en sinds hij zijn vleugels neergeslagen heeft in Brussel deelt hij zijn leven tussen schrijven, regisseren en fotografie. “Boekarest, Imaginair” is zijn tweede fototentoonstelling.

“Ik heb me Boekarest voorgesteld voordat ik er geweest ben. Ik voelde me aangetrokken door die verre stad, veranderend, ontroerend, onzeker …

Vanaf mijn aankomst daar werd ik getroffen door het contrast dat bestaat tussen de sporen van het verleden en de zin om vooruit te gaan; tussen de droefgeestige tinten van de afgeleefde gevels en de levendige kleuren die de mensen dragen; tussen wat ik kon lezen op de gezichten van de oude generaties, en die van de nieuwe; en ten slotte tussen de vaart waarmee deze laatste zich haasten, de ernstige uitdrukking en het mysterie dat rond elke straathoek zweeft en dat uitnodigt tot dromen.

Het is die confrontatie tussen de realiteit van deze stad in volle transitie en het imaginaire dat ze in mij uitlokt, die mijn blik geleid heeft.”
Meer info : http://www.arthis.org/nederlands/evenementen/arthis/fototentoonstelling-boekarest-imaginair/index.html