Te oud voor verlegenheid!

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Als vijftigplusser nog steeds wat verlegen? Hoog tijd om er wat aan te doen!

Verlegenheid; je kan rood worden, blozen, stamelen en gaan twijfelen aan jezelf. Verlegenheid is vaak een gebrek aan zelfvertrouwen. Verlegenheid kan charmant zijn, maar ook overkomen als desinteresse.

3 tips om het gemakkelijker te maken nu je ouder wordt;

- Als je het moeilijk vindt om een gesprek te starten, vraag dan hoe het met de andere persoon of zijn kinderen gaat. Zo toon je interesse, maar laat je de ander het gesprek doorstarten. Sociale vaardigheden moet je oefenen zo vaak je kan; praat dus met de vrouw aan de kassa in de supermarkt, op het postkantoor met een wildvreemde in de wachtrij...

- Als je bijvoorbeeld zelf zegt dat je rood gaat worden, dan is het voor een ander niet meer interessant om er een grap of een opmerking over te maken. Op die manier kan je voorkomen dat er over je verlegenheid gelachen wordt, en het gesprek wordt meteen opgevrolijkt. Misschien kom je er zo wel achter dat je gesprekspartner ook vreselijk verlegen is!

- Probeer niet alleen met verlegen mensen om te gaan, dan zal je enkel je eigen verlegenheid bevestigen en versterken. Probeer contact te zoeken met vlotte praters, zij zullen je uitdagen om zelf minder verlegen te reageren.