Spring eens binnen. Alsjeblief.

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Heel wat ouderen vereenzamen. Wat kan jij, als dynamische vijftigplusser, doen?

Steeds meer oudere mensen voelen zich eenzaam. Ze zijn minder mobiel en raken daardoor soms sociaal geïsoleerd. Ze gaan niet online om te chatten en al helemaal niet de deur uit... Maar toch hebben ze nood aan menselijk contact.

De vrijwilligers van het Rode Kruis staan klaar om kwetsbare en eenzame ouderen te helpen, zowel thuis als in een zorginstelling. En roepen jou op om mee te doen!

Met het project ‘Spring eens binnen’ helpt het Rode Kruis en haar vrijwilligers oudere mensen thuis. Als vrijwilliger doe je geen huishoudelijke taken, maar focus je op het samenzijn. Samen de krant lezen, een babbeltje bij de koffie, hulp bij de boodschappen, samen naar de markt, enzovoort. Via emotionele en relationele ondersteuning help je ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Met het project ‘Thuis in mijn tehuis’ bieden we sociale ondersteuning in zorginstellingen. Als vrijwilliger maak je tijd voor een goed gesprek, een wandelingetje in de tuin, ondersteuning van de animatiedienst … zolang de klemtoon maar ligt op het samenzijn.

Iets voor jou? http://www.rodekruis.be/wat-kan-jij...