Spotgoedkoop vliegen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

De prijs van een vliegticket kan enorm variëren. Het loont dus de moeite om een degelijke prijsvergelijking te maken voor je boekt. Fiftyoo zet je op weg...

Schuim het internet af

Als je tickets wil boeken aan een scherpe prijs moet je veel tijd vrijmaken om het internet af te schuimen. Tik ‘goedkope vluchten’ in op Google en je kan aan de slag. Je vindt sites als www.goedkopevliegtuigtickets.be, www.cheapflights.be, www.cheaptickets.nl en www.skyscanner.nl.

Blijf wel een kritische surfer! Het is niet omdat een site beweert de goedkoopste tickets aan te bieden, dat dit effectief zo is. Vergelijk altijd meerdere sites.

Check ook telkens even af met de prijzen die de luchtvaartmaatschappijen zelf aanbieden. Want ook daar kan je onverwacht op promoties botsen.

Laat anderen voor jou zoeken!

Wist je dat je dat ook anderen voor jou kan laten zoeken?! Via FlightFox kan je een wedstrijd uitschrijven. Wie binnen de gestelde termijn het goedkoopste ticket voor jou weet te vinden, krijgt een vaste premie van 29 dollar. Deze ‘beloning’ is goed besteed als je een vergelijking maakt met het voordeel dat je doet. Zeker voor lange vluchten is dat het geval.

Er komen geen computergestuurde programma’s aan te pas. Alle opzoekwerk gebeurt door échte mensen. Dat heeft als voordeel dat er met alle speciale verzoekjes rekening wordt gehouden: huisdier mee, frequent flyer punten sparen, ...


Dit cijfers zijn alvast veelbelovend: gemiddeld zou je met dit systeem 29 procent besparen, maar soms zijn er voordelen tot 80 of 90 procent.