Sparen voor vakantie: 5 tips

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Fiftztoo geeft je vijf tips om sparen voor je vakantie te vereenvoudigen!

Je bent niet de enige, hoor, die vakantie duur vindt! Wij geven je vijf tips om sparen voor je vakantie te vereenvoudigen!

1. Weet waarvoor je spaart!

Kies je droombestemming uit en maak een inschatting van de kosten van de vakantie. Denk hierbij niet alleen aan de boekingskosten, maar ook aan de reis zelf en de uitgaven die je op de plaats van bestemming denkt te doen. Vergelijk op reiswebsites de prijzen van reizen die je wilt maken.

Nu je weet welk bedrag je wanneer nodig hebt, bepaal je hoeveel je elke maand opzij moet leggen. Houd hierbij rekening met je eventuele eindejaarsbonus en vakantiegeld en andere meevallers die je verwacht. Maar houd er ook rekening mee dat bijvoorbeeld december een dure maand is en dat in januari de jaarafrekeningen en gemeentelijke belastingen op de mat ploffen. Kortom: houd bij het bepalen van je maandbedrag rekening met extra inkomsten en uitgaven.

2. Automatisch sparen kan gemakkelijker zijn.

Weinig discipline? Kies dan een spaarrekening met een functie voor automatisch sparen. De bank maakt dan automatisch elke maand geld over van je betaalrekening naar je spaarrekening.

3. Samen sparen

Spaar samen met een andere vakantieganger(s). Zo stimuleer je elkaar om te blijven sparen en deel je alvast wat voorpret.

4. Zoek dat extraatje wat je alvast aan je vakantiegeld kan toevoegen.

Kijk goed of je ergens nog overbodige abonnementen op bijvoorbeeld nieuwsbladen of magazines lopen waar je eigenlijk geen gebruik meer van maakt. Zeg die af en stop het geld bij je vakantiegeld.

Ga op een rommelmarkt staan in de zomer met tweedehands kleding en rommel die je op zolder en in de kelder vindt. Ook dat geld steek je bij je vakantiegeld.

5. 30 dagen-regel

Pas de 30-dagen regel toe voor alles wat je graag wilt kopen maar eigenlijk niet echt nodig hebt. Na het verstrijken van de 30 dagen periode zal je zien dat je achteraf misschien helemaal geen behoefte hebt gehad aan die nieuwe stoel of dat nieuwe paar schoenen. Dat geld steek je ook weer bij je vakantegeld!