Solo seks: onze tips

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Seks is meer dan vrijen met een partner. Het aantal singles wordt steeds groter, maar dat betekent niet dat ons seksleven er moet aan geloven. Integendeel: we moeten het onderhouden, of we dreigen het te verliezen.

Wanneer we minder zin hebben in seks, bijvoorbeeld wanneer we ons depressief voelen omdat we geen partner hebben, kunnen we in een patroon vervallen waarin we niet meer aan het plezier van seks denken en het onszelf ontzeggen. Opwinding en orgasmes lijken minder belangrijk of kosten te veel moeite. Maar: laten we gewoon genieten van ons lichaam, we hebben nu eenmaal de mogelijkheid én de verantwoordelijkheid om ook dat stuk van onszelf te onderhouden.

Hier volgen enkele tips om je seksleven op te krikken, met jezelf, voor jezelf!

1. Plannen

Op een bepaald moment in ons leven willen we ook onze opwinding langzaam opbouwen. Neem dus genoeg tijd voor jezelf en installeer je comfortabel. Zet je telefoon en computer uit, doe de deur op slot en maak het je gemakkelijk.

2. Timing

Wanneer voel jij je het meest seksueel geladen> Bij het ontwaken? Na je eerste koffie? Of net in de namiddag? Dan is dat het ideale moment om jezelf te verwennen. Wanneer je de prikkels voelt, ga je ervoor.

3. Creëer je eigen voorspel

Denk terug aan die opwindende momenten met een lover. Lees erotische verhalen, kijk naar een erotische film, schrijf sexy gedachten in je dagboek, of neem een (waterproof) vibrator mee in bad of douche. Verwen jezelf met sexy lingerie, massageolie, kaarslicht, wat het ook is dat je in de juiste stemming brengt ...

4. Speeltjes

Omdat ons lichaam in een hormonale toestand verkeert die af en toe wat extra hulp nodig heeft om tot een orgasme te komen, kan je zeker extra hulpstukken inroepen. Voor de vrouwen: een clitorale vibrator met of zonder dildo, afhankelijk van je voorkeur. Voor de mannen: een penisring of prostaatstimulator helpen je zeker een eind op weg. Seksspeeltjes zijn tegenwoordig erg gemakkelijk te vinden, ook via internet, én ze werken echt.

5. Fantaseer

Fantaseer er maar op los, zonder grenzen. Laat je brein (je belangrijkste seksorgaan) je maar meenemen naar wat het ook is waar je opgewonden van wordt. Sta open voor alles wat in je opkomt, ook als het iets is wat je in het echte leven nooit zou doen. Geen enkele fantasie is ’fout’ en niemand hoeft te weten wat je opwindt.

6. Regelmatig bewegen

Beweeg ook voldoende in het dagelijkse leven: lopen, zwemmen, wandelen, ... Als je meer beweegt, stroomt er ook meer bloed door je geslachtsorganen én voel je je meer in contact met je eigen lichaam. Het helpt je zeker in je seksleven.

7. Gezondheid

Een wekelijks orgasme houd je heupen sterk, geeft een boost aan je immuunsysteem en verlaagt het risico op incontinentie, depressie en hartaandoeningen. En voor de mannen? Regelmatige orgasmes zijn belangrijk voor de gezondheid van de prostaat.

Bron: Huffington Post