Slim solden kopen

Erover praten op het forum Uitprinten Stuur naar een vriend

Twee keer per jaar is het soldentijd. Slim koopjes doen is een kunst, en hier lees je hoe je dit best aanpakt!

De voorbereiding

De beste manier om slim solden te kopen ligt ongetwijfeld in een goede voorbereiding. Vaak zijn soldenkoopjes impulsaankopen. Om missers te vermijden kan je je best aan volgend plan van aanpak houden:

- Kijk je kleerkast na en beslis welke kledingstukken je nog mist. Na een ‘grote schoonmaak’ weet je beter wat er in je kast hangt en is er minder kans dat je iets koopt dat je eigenlijk al hebt.
- Ga een paar dagen voor de solden al eens naar je favoriete winkels. Zo kan je kijken of je er interessante artikels vindt. Je kan ze dan al eens passen zonder een menigte soldenkopers in de winkel. Maak best een lijstje van je potentiële aankopen.
- Leg je budget vast. Zo voorkom je overbodige aankopen.

Shoppen maar!

En dan is het zover. Gewapend met een goede voorbereiding kan je vertrekken. Ook voor de soldendag zelf hebben we een aantal tips:

- Kies voor gemakkelijke kleding als je op soldenronde vertrekt. Geen bloesjes met knopen of schoenen met veters. En overdadige sieraden laat je ook best thuis.
- Probeer er in de winkel altijd achter te komen hoeveel exemplaren nog in stock zijn van het stuk dat je in gedachten hebt. Als er nog veel exemplaren voorradig zijn, dan is de kans groot dat je maat er volgende week nog hangt, met een grotere korting.
- Bekijk je favoriete stukken met een kritische blik. Geen foutjes, gaatjes of ontbrekende knopen? Wat je tijdens de solden koopt mag je namelijk niet meer ruilen!

Het hele jaar solden

Wist je dat er winkels zijn die het hele jaar door soldenprijzen aanrekenen? Dat zijn de zogenaamde outlet winkels. Je kan er aan een heel voordelige prijs collecties kopen van de voorbije seizoenen.

Het bekendste outlet shoppingcenter van België is Maasmechelen Village. Je krijgt er 30 tot 60 % korting in de meer dan 100 boetieks. En net over de Nederlandse grens vind je Rosada, het outlet shoppingcenter van Roosendaal. Je vindt er 60 merkwinkels die 30 tot 70 % korting geven op de originele prijzen.

Lees ook het artikel ‘Koopjes doen op het internet’, waar je info vindt over groepsaankopen en privé verkoop.